Άρχισαν ήδη να εμφανίζονται τα πρώτα προβλήματα στην Οία και τα Φηρά καθώς ατέλειωτες ουρές από οχήματα άρχισαν να σχηματίζονται περιμετρικά αλλά και στο κέντρο τόσο της Οίας όσο και των Φηρών , καθώς κανέναν μέτρο κυκλοφοριακής ρύθμισης  δεν πρόκειται να εφαρμοστεί , τουλάχιστον κατά την διάρκεια του Πάσχα.
Στα Φηρά επικρατεί πάλι αναρχία καθώς στο κέντρο της πόλης παρκάρουν ανεξέλεγκτα οχήματα (πάνω σε πεζοδρόμια-σε δρόμους διπλής κατεύθυνσης) , ενώ η Οία χθες είχε παραδοθεί και πάλι στο χάος καθώς ήταν αδύνατη η πρόσβαση προς το κέντρο της.

 

 

 

 

 

 

 

Ο Δήμος , δια του Αντιδημάρχου κ. Κυριαζή (έκανε καταχώριση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χθες) καταγγέλει πως άνομα συμφέροντα εμποδίζουν τον Δήμο να εφαρμόσει τα γνωστά μέτρα και να λύσει το πρόβλημα, χωρίς ωστόσο να τα κατονομάζει. Πρόσφατα το Δημοτικό Συμβούλιο Θήρας δεν κατάφερε να συμφωνήσει στην εφαρμογή των μέτρων κυκλοφοριακής ρύθμισης που λαμβάνονται κάθε χρόνο και που σχεδόν όλοι θεωρούν ως την μοναδική λύση για να μην μπλοκάρει το κέντρο της πρωτεύουσας.
Σημειώνεται ότι από πέρσι λειτουργεί ο νέος Περιφερειακός δρόμος ο οποίος έδωσε ανάσες στο Κυκλοφοριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα Φηρά, παρ όλα αυτά τεράστια οχήματα δεν τον χρησιμοποιούν αλλά προτιμούν να διασχίζουν το κέντρο της πόλης, με ότι αυτό συνεπάγεται.
Κι όλα αυτά με δεδομένο ότι η Αστυνομική δύναμη που υπάρχει στο νησί αδυνατεί να βάλει τάξη στο κυκλοφοριακό χάος.
Τι θα γίνει λοιπόν; Ένας θεός ξέρει.