Ο τουρισμός άνοιξε εφέτος για τη Σαντορίνη με τους καλύτερους οιωνούς.!

Όλα δείχνουν ότι το φετινό καλοκαίρι για τη Σαντορίνη μας θα είναι καλύτερο από το προηγούμενο. Το άνοιγμα του τουρισμού στη χώρα γίνεται με τους καλύτερους οιωνούς και  για το νησί μας  με καλύτερους όρους. Προέχει η υγειονομική ασφάλεια των συμπολιτών μας και των επισκεπτών μας.

Τα στοιχεία από τους ταξιδιωτικούς πράκτορες αλλά και από τα καταστήματα εστίασης είναι ιδιαιτέρως ενθαρρυντικά. Μέχρι τα μέσα Ιουνίου θα έχουν ανοίξει όλα τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια της Σαντορίνης για να υποδεχτούν Έλληνες και ξένους τουρίστες.

Η αρχή έγινε το Σαββατοκύριακο που πέρασε καθώς το προηγούμενο τριήμερο στην πρεμιέρα του ελληνικού τουρισμού η Σαντορίνη ταξίδεψε μέσα από όμορφες εικόνες σε όλη την Ελλάδα και τον κόσμο.

Νιώθουμε υπερήφανοι γιατί καταφέραμε και οργανώσαμε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα την προβολή του νησιού.

Τηλεοπτικά δίκτυα σε απ’ ευθείας σύνδεση μετέφεραν τον παλμό του νησιού και την αγωνία των ανθρώπων του τουρισμού που μοχθούν για να κρατήσουν υπό αυτούς τους όρους σε υψηλά standards τις προσφερόμενες παροχές σε τιμές  που απευθύνονται σε όλα τα βαλάντια χωρίς να γίνονται εκπτώσεις στην ποιότητα. Αποδείξαμε ότι μπορούμε και φέτος στη Σαντορίνη να κάνουμε την διαφορά.

Όλες τις προηγούμενες ημέρες και αφού πρώτα απελευθερώθηκαν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις τρεις τηλεοπτικοί σταθμοί πανελλήνιας εμβέλειας και ένα ραδιόφωνο πανελλαδικό εξέπεμψαν από τη Σαντορίνη μεταφέροντας το κλίμα αισιοδοξίας για τον φετινό τουρισμό.

Θα ήθελα προσωπικά να ευχαριστήσω τους δημοσιογράφους και τους τεχνικούς των τηλεοπτικών σταθμών ΑLPHA, ANTENNA, MEGA, που με την παρουσία τους στο νησί έκαναν παντού γνωστό ότι η Σαντορίνη είναι τόπος φιλόξενος με δημιουργικούς πολίτες.

 

Επίσης ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαιτέρως το ραδιόφωνο του Alpha 98,9 και το VolcanoTV και Σαντορίνη 106,4 FM για την φιλοξενία του και συγκεκριμένα τον κ. Παναγιώτη Μυτιληναίο  που και το Σάββατο και την Κυριακή 15 και 16 Μαΐου μετέδωσαν ζωντανό πρόγραμμα από την Σαντορίνη για τη Σαντορίνη.

Μέσα από τη φιλόξενη συχνότητα του Alpha 98,9 αναδείχθηκαν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του νησιού αλλά και οι προβληματισμοί ούτως ώστε να γίνουμε καλύτεροι.

Θέλω επίσης να ευχαριστήσω προσωπικά  :

  • Το Ξενοδοχείο Rocabella Hotel & Spa και ιδιαίτερα τον ιδιοκτήτη κ. Γιώργο Καλφόπουλο για την φιλοξενία του
  • Το εστιατόριο IDOL και ιδιαίτερα τον κ. Λουκά Κατρή
  • Το Caldera Yachting και ιδιαίτερα τον κ. Γιάννη Ματθαίο
  • Το εστιατόριο Mario και ιδιαίτερα τον κ. Λευτέρη Αναπλιώτη
  • Τις ενοικιάσεις αυτοκινήτων Pappus Rent a car και ιδιαίτερα τον κ. Μιχάλη Παπαδάκη

Καθώς και όλους εκείνους τους επαγγελματίες στους οποίους απευθυνθήκαμε και εξυπηρέτησαν τους προσκεκλημένους μας χωρίς κόστος και χωρίς καμία απολύτως δημόσια δαπάνη.

Ίσως αν δεν υπήρχαν αυτοί να μην υπήρχε όλη αυτή η προβολή του νησιού μας.

 

Μανόλης Ορφανός

Επικεφαλής Δημοτικής παράταξης «Τώρα! για τη Σαντορίνη και τη Θηρασιά».

Δημοτικός Σύμβουλος