Με την αφορμή της έναρξης της τουριστικής περιόδου και στόχο την πλήρη και υπεύθυνη ενημέρωση, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΕΜΥ ΑΕ ανακοινώνει:

➢ Με πρόσφατες Αποφάσεις του Υπουργείου Υγείας έχει εγκριθεί η άμεση πρόσληψη 14 ιατρών, διαφόρων ειδικοτήτων για το ΓΝΘ και συγκεκριμένα ιατρούς παθολογίας, γενικής ιατρικής, γενικής χειρουργικής, καρδιολογίας, αναισθησιολογίας, ουρολογίας, νεφρολογίας, πνευμονολογίας, ορθοπεδικής, οφθαλμολογίας, γαστρεντερολογίας, ενδοκρινολογίας, δερματολογίας.
➢ Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος και οι διοικητικές υπηρεσίες ΓΝΘ έχουν επιφορτιστεί το σημαντικό έργο προκηρύξεων και συνεχών επαναπροκηρύξεων για να βρεθούν οι κατάλληλοι που θα πληρώσουν τις παραπάνω θέσεις.
➢ Εξελίσσεται επίσης η διαδικασία πρόσληψης επιπλέον ιατρών, εφόσον υπάρξουν ενδιαφερόμενοι, από την πλατφόρμα των προσλήψεων επικουρικών ιατρών.
➢ Ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας διαβεβαίωσε την Διοίκηση της ΑΕΜΥ ότι στην επικείμενη Υπουργική Απόφαση πρόσληψης 600 ιατρών για τις ανάγκες του Εθνικού Συστήματος Υγείας, θα συμπεριλαμβάνεται και το ΓΝΘ με 4-5 θέσεις ΜΟΝΙΜΩΝ ιατρών, σε ζητούμενες ειδικότητες.
➢ Στόχος το Γενικό Νοσοκομείο Θήρας, τον Ιούλιο του 2021 να έχει στελεχωθεί κατά το δυνατόν επαρκέστερα με ιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων.
➢ Επιπρόσθετα το τελευταίο τρίμηνο έχουν προσληφθεί τέσσερις νοσηλευτές και τέσσερα άτομα διαφόρων παραιατρικών και διοικητικών ειδικοτήτων.
➢ Περιττό να αναφερθούμε στην λειτουργία του εμβολιαστικού κέντρου στο ΓΝΘ. Οι πολίτες της Σαντορίνης έχουν την εμπειρία της εύρυθμης λειτουργίας 3 +2 γραμμών εμβολιασμού.

Με την ευκαιρία το Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΕΜΥ ΑΕ επαναλαμβάνει ότι τίποτα από τα ανωτέρω δεν έγινε αυτόματα, αλλά είναι αποτέλεσμα συνεχών και εμπεριστατωμένων ενεργειών της Διοίκησης της ΑΕΜΥ, καθότι το ΓΝΘ παραμένει πρωταρχική προτεραιότητα μας, ιδιαίτερα με τις διαφαινόμενες ιδιαίτερες δυνατότητες ανάπτυξης του.
Κύριλλος Παπακυρίλλου                    Ευαγγελία Βελέντζα                       Βασίλης Μαλαματένιος
Πρόεδρος ΔΣ ΑΕΜΥ ΑΕ                     Διευθύνουσα Σύμβουλος               Εντεταλμένος Σύμβουλος ΓΝΘ