Η μεγαλύτερη ομογενειακή οργάνωση στο κόσμο η Αχέπα, που φέτος γιορτάζει τα 100 χρόνια από την ίδρυσή της, απέκτησε το 50ο τμήμα της με έδρα τη Σαντορίνη.

Η ηγεσία της οργάνωσης βρέθηκε στη Σαντορίνη για την ορκωμοσία του νέου τμήματος και παράλληλα είχε την ευκαιρία να έρθει σε γνωριμία με την τοπική αυτοδιοίκηση αφού συναντήθηκε με τον έπαρχο κύριο Δαρζέντα, τον Δήμαρχο κύριο Σιγάλα και το διοικητή του νοσοκομείου κύριο Διαμαντόπουλο.

Η Αχέπα που διακρίνεται για το τεράστιο φιλανθρωπικό της έργο σε όλη την Ελλάδα αλλά και την Αμερική αποτελεί ένα σταθερό υποστηρικτή των εθνικών θεμάτων στην Αμερική και παράλληλα αποτελεί θεματοφύλακα για τη διατήρηση της Ελληνική γλώσσας, του Ελληνικού πολιτισμού και τη διάδοση της Ελληνικής ιστορίας στην Αμερική και όχι μόνο.

Αμερικανοί πρόεδροι έχουν διατελέσει μέλη της οργάνωσης όπως ο Φόρντ, ο Τρούμαν και ο Ρούσβελτ

Στη Σαντορίνη βρέθηκαν ο Ύπατος Πρόεδρος της οργάνωσης Jimmy Κόκοτας, ο κυβερνήτης Ευρώπης Γιάννης Μητρόπουλος και η Ελληνική ηγεσία αποτελούμενη από το Κυβερνήτη Ελλάδας Κωνσταντίνο Βαρσάμη και το γενικό γραμματέα της οργάνωσης Νίκο Δημητρόπουλο.

Το τμήμα της Σαντορίνης ιδρύθηκε με 14 νέα μέλη που είναι οι

Αρσένης Μούτσος

Ιωακείμ Αλαφούζος

Αλέξανδρος Λογγιζίδης

Μιχαήλ Μαραγκάκης

Ιωάννης Ντελάκης

Σωτήρης Κανδυλης

Νικόλαος Καλογήρου

Κωνσταντίνος Πανούσος

Χαράλαμπος Αρμονης

Δράκος Μαραγκάκης

Ιωάννης Ροδουσακης

Αλέξανδρος Ανδριανόπουλος

Κωνσταντίνος Κανακουσάκης

Γεώργιος Φασουλακης

και το διοικητικό συμβούλιο του τμήματος είναι οι :

Πρόεδρος: Αρσένης  Μούτσος

Αντιπρόεδρος: Αλέξανδρος Λογγιζίδης

Γραμματέας: Κωνσταντίνος Πανούσος

Ταμίας: Ιωάννης Ντελάκης

Μέλος: Μιχαήλ Μαραγκάκης

Στόχος του νέου τμήματος είναι η αρωγή στις κοινωνικές ομάδες του νησιού και το πεδίο δραστηριοτήτων του θα έχει ως βάση τη Σαντορίνη.