Ο Γκόρντον Ράμσεϊ (Gordon Ramsay) έχει μαγειρέψει για πολλά διάσημα πρόσωπα, αλλά το κορυφαίο, σύμφωνα με τον ίδιο ήταν η πριγκίπισσα Νταϊάνα. Ο σεφ που συμμετέχει στο ντοκιμαντέρ «Gordon, Gino & Fred Go Greek» εξερευνά τις γαστρονομικές απολαύσεις των ελληνικών νησιών μαζί με τους φίλους του, τον σεφ Gino D’Acampo και τον μετρ ξενοδοχείων Fred Sirieix.

Στο επεισόδιο της Δευτέρας ο Ράμσεϊ αποκάλυψε ότι το καλύτερο γεύμα που έχει φτιάξει ποτέ ήταν για την πριγκίπισσα Νταϊάνα τη δεκαετία του 1990. Ήταν ένα γεύμα που για ορεκτικό είχε μαγειρέψει τερίν με πράσο και για κυρίως πιάτο λαβράκι.

Αποκάλεσε την πριγκίπισσα Νταϊάνα «απλά όμορφη» συγκρίνοντας την μάλιστα με το πλούσιο ελληνικό περιβάλλον της Ελλάδας και διηγήθηκε την ιστορία στους δύο φίλους του, ενώ έβλεπαν το ηλιοβασίλεμα στη Σαντορίνη.

 

«Θέλω να πω, εδώ είναι το πιο διάσημο σούπερ μοντέλο των νησιών, η Σαντορίνη, όπως κι εκείνη ήταν με διαφορά, ένα από τα πιο ευγενικά μέλη της βασιλικής οικογένειας που έχω γνωρίσει ποτέ», είπε ο Ράμσεϊ.

 

Στη διάρκεια του επεισοδίου, οι τρεις σεφ έκαναν μεταξύ άλλων στάση σε Κρήτη, Σαντορίνη και Μύκονο. Στη Σαντορίνι ο Ράμσεϊ μαγείρεψε με κάπαρη αλλά η ντόπια Ελληνίδα μαγείρισσα τον διόρθωσε στο… αλάτι! Τα γυρίσματα της εκπομπής έχουν γίνει στην Αθήνα και διάφορα ελληνικά νησιά με σκοπό την ανάδειξη της ελληνικής κουλτούρας.

Gordon Ramsay: Με tuk tuk στη Μύκονο 

Στην παραλία Super Paradise, στη Μύκονο βρέθηκε τον περασμένο Μάιο ο διάσημος σεφ, Γκόρντον Ράμσεϊ για τις ανάγκες των γυρισμάτων της εκπομπής «Gordon, Gino and Fred’s Road Trip» δοκιμάζοντας και μαγειρεύοντας μυκονιάτικες συνταγές με φόντο το απέραντο γαλάζιο. Πρόκειται για μία παραγωγή 50 ατόμων, τα οποία ταξίδεψαν στη Μύκονο ακτοπλοϊκώς, ενώ κάποια μέλη της παραγωγής είχαν έρθει στη χώρα μας και τον Μάρτιο, προκειμένου να επιλέξουν τις τοποθεσίες των γυρισμάτων.