Στην τοποθέτηση ενημερωτικών πινακίδων, που πληροφορούν μόνιμους κατοίκους και επισκέπτες για τους χώρους καταφυγής και καταυλισμού σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης προχώρησε ο Δήμος Θήρας, στο πλαίσιο των δράσεών του στον τομέα της πολιτικής προστασίας.

 

Σύμφωνα με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Γρηγόρη Μαντούση, οι πινακίδες αυτές τοποθετούνται σταδιακά σε όλα τα κομβικά σημεία σε κάθε δημοτική κοινότητα και σε κτίρια δημοτικών υπηρεσιών ενώ αποτελούν μέρος της υλοποίησης του σχεδίου Τάλως (Σχέδιο Αντιμετώπισης Κινδύνου για το ηφαίστειο της Σαντορίνης) και του σχεδίου Εγκέλαδος (Σχέδιο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών και Άμεσης/Βραχείας Διαχείρισης Συνεπειών από Εκδήλωση σεισμού)

 

Η τοποθέτηση ξεκίνησε σημειολογικά από το Δημαρχείο και έχει ήδη ολοκληρωθεί στα Φηρά.

 

Συνολικά πρόκειται να τοποθετηθούν περίπου 25 πληροφοριακές πινακίδες, στις οποίες αποτυπώνονται οι χώροι ανά δημοτική κοινότητα με κατάλληλες χρωματικές σημάνσεις πάνω και σε χάρτη.

 

Ο κύριος Μαντούσης δήλωσε: «Η ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας αποτελεί ένα βήμα εμπρός για την θωράκιση των νησιών μας. Ο προορισμός μας παραμένει εξαιρετικά ασφαλής, πρέπει όμως να είμαστε έτοιμοι απέναντι σε κάθε κίνδυνο όπως άλλωστε επιτάσσουν οι σύγχρονοι κανόνες Πολιτικής Προστασίας».

 

 

 Από  Το  Δημο  Θηρασ