Με εγκύκλιό του ο Μητροπολίτης Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ. Αμφιλόχιος, αναφέρεται στην αναγκαιότητα της εθελοντικής αιμοδοσίας και κάνει έκκληση να ενισχύσουμε την Τράπεζα Αίματος Σαντορίνης.

Το Κλιμάκιο Εθελοντικής Αιμοδοσίας θα ευρίσκεται στη Σαντορίνη από 1η έως 9 Οκτωβρίου.

«Με την εθελοντική αιμοδοσία, όπως και στο παρελθόν έχουμε τονίσει, δίνεται η δυνατότητα στον σημερινό πιστό να μιμηθεί έμπρακτα, και με αυτόν τον Κύριο Ιησού Χριστό, ο οποίος πρώτος προσέφερε το αίμα Του για τη σωτηρία και τη ζωή όλων μας», είπε στην αρχή της εγκυκλίου ο Σεβασμιώτατος.

«Το αίμα, κύριο λειτουργικό συστατικό της ίδιας της ζωής, με την οποία συνυφασμένο μας δόθηκε από τον Δημιουργό Θεό, δεν παρασκευάζεται ούτε πίπτει εξ ουρανού, αλλά μόνο προσφέρεται από άνθρωπο προς τον συνάνθρωπό του», επεσήμανε.

Ακόμη, ο Σεβασμιώτατος  τόνισε ότι «εξαρτάται απλώς από τη θέληση του καθενός να στρέψει το βλέμμα του στον διπλανό του και να γίνει μιμητής του Κυρίου, Λυτρωτή και Σωτήρα μας».

Επίσης ο Σεβασμιώτατος, έκανε έκκληση για περισσότερη φιλανθρωπία:

«Ας δείξουμε όλοι μας περισσότερη επιμέλεια, ευαισθησία και προθυμία απέναντι σε αυτό το τόσο απλό έργο αγάπης και φιλανθρωπίας, αλλά μεγάλης ζωτικής και ευεργετικής σπουδαιότητας.

Ας ενισχύσουμε με το αίμα μας την Τράπεζα Αίματος Σαντορίνης.

Ας εντάξουμε την αιμοδοσία στο πρόγραμμα της ζωής μας, ενθυμούμενοι και την προτροπή του Ευαγγελιστή της αγάπης: «Τεκνία, μη αγαπώμεν λόγω μηδέ τη γλώσση αλλά εν έργω και αλήθεια» (Α’ Ιω. γ’, 18)».