Μέσα σε μία φανταστική ατμόσφαιρα που δημιούργησε στο ΔΑΠΠΟΣ ο κόσμος της Σαντορίνης, ο Α.Ο. Θήρας «άγγιξε» το θρίαμβο στο ντέρμπι της 3ης αγωνιστικής με την ΑΕΚ, αλλά τελικά δεν κατάφερε να συνδυάσει την παρθενική του εντός έδρας φετινή του εμφάνιση στη Volleyleague, με νίκη!
Για δυο ολόκληρα σετ απέναντι σε έναν πολύ ισχυρό αντίπαλο, οι αθλήτριες του Βλάντιμιρ Βάσοβιτς, παίζοντας εξαιρετικά σε όλες τις γραμμές, προηγήθηκαν 2-0 σετ, αλλά αν και διεκδίκησαν μέχρι τέλους τη νίκη με πάθος, αυτή «γλίστρησε» μέσα από τα χέρια τους. Απέναντι στις μαχητικές φιλοξενούμενες, η ομάδα μας «πλήρωσε» τα λάθη της, καθώς η ΑΕΚ με πιο «καθαρό» μυαλό σε κομβικά σημεία του αγώνα, πανηγύρισε έπειτα από περίπου δύο ώρες με 2-3 (25-23, 26-24, 19-25, 19-25, 07-15) την ανατροπή και το πολύτιμο δίποντο.
Βλάντιμιρ Βάσοβιτς (Προπονητής Α.Ο. Θήρας): «Ήταν ένα πολύ καλό παιχνίδι μεταξύ δυο πολύ καλών ομάδων και αξίζουν συγχαρητήρια στην ΑΕΚ για τη νίκη, αλλά και στις αθλήτριές μου για όλα αυτά που κατάφεραν σήμερα. Για δύο σετ παίξαμε σχεδόν τέλειο βόλεϊ σε όλους τους τομείς, αλλά στη συνέχεια η ΑΕΚ με τις πολύπειρες και πολύ αθλήτριες που διαθέτει, βρήκε τις λύσεις και έκανε αυτά που έπρεπε, ώστε με πιο «καθαρό» μυαλό σε καθοριστικά σημεία των σετ, έφτασε στη νίκη. Ευχαριστούμε τον κόσμο μας, η ατμόσφαιρα που δημιούργησε και η στήριξη του ήταν φανταστική και ελπίζω να είναι ακόμη καλύτερη στα επόμενα παιχνίδια της ομάδας μας».
Για την ομάδας μας, που εκτός από τον πρώτο της φετινό βαθμό έντός έδρας, κέρδισε το ζεστό χειροκρότημα του κόσμου για την εμφάνισή της, τοπ σκόρερ του αγώνα με 25 πόντους αναδείχθηκε με 25 πόντους η Έρικα Μερκάδο, όσους είχε και η Σίλβα της ΑΕΚ.
Στο περιθώριο της αναμέτρησης η μικρή Σπυριδούλα από τα αναπτυξιακά τμήματα του συλλόγου πρόσφερε μία υπέροχη ανθοδέσμη στην πρώην αρχηγό του Α.Ο Θήρας, Μαριαλένα Αρτακιανού, που δύσκολα μπορούσε να κρύψει τη συγκίνησή της ακόμη και ως «φιλοξενούμενη» στο ΔΑΠΠΟΣ.
*Οι πόντοι του Α.Ο. Θήρας προήλθαν από 4 άσσους, 50 επιθέσεις, 10 μπλοκ και 32 λάθη αντιπάλων και της Α.Ε.Κ. προήλθαν από 2 άσσους, 63 επιθέσεις, 7 μπλοκ και 40 λάθη αντιπάλων.
Α.Ο. ΘΗΡΑΣ (Βλάντιμιρ Βάσοβιτς): Κωνσταντέλλου 5 (3/10 επ., 2 μπλοκ), Μπόζιτς 4 (2/4 επ., 2 άσσοι), Λάνγκεγκερ 10 (8/22 επ., 2 μπλοκ, 83% υπ. – 56% άριστες), Μερκάδο 25 (23/60 επ., 2 μπλοκ), Κέτσμαν 13 (11/35 επ., 2 μπλοκ, 57% υπ. – 43% άριστες), Κιουτσιούκη 7 (3/5 επ., 2 άσσοι, 2 μπλοκ) / Μπελιά (λ, 54% υπ. – 29% άριστες), Αδαμοπούλου, Φάκη.