Νέες βραβεύσεις και παγκόσμιες διακρίσεις ΄΄ξανά΄΄ στα εικαστικά και πολιτιστικά δρώμενα της Ελλάδας και την νέα γενιά της Σαντορίνης, την Art.t.o.S. (Art Team Of Santorini) και τον Δήμο θήρας στον παγκόσμιο διαγωνισμό παιδικής ζωγραφικής Kanagawa Biennial World Children Art Exhibition, που διεξάγεται κάθε 2 χρόνια στη χώρα του ανατέλλοντος ηλίου.

Νέες βραβεύσεις και διακρίσεις για 9 παιδιά του νησιού και στην φετινή Μπιενάλε.

Η νέα γενιά της Σαντορίνης κατάφερε να στείλει σε όλο τον κόσμο ένα ηχηρό μήνυμα ότι συνεχίζει να ονειρεύεται, να ελπίζει και να δημιουργεί παρακαταθήκη για το μέλλον.

Τα παιδιά της Σαντορίνης και μαθητές της Art.t.o.S. (Art Team Of Santorini) με  συντονιστές και επιμελητές τους εικαστικούς Χρήστο Cesario Αντωνιάδη την Ιοαννέλη Κυριακοπούλου και εξωτερικούς συνεργάτες τους εικαστικούς Γωγώ Τρυψιάνη και Σωτήρη Τασιόπουλο με την αρωγή του Δήμου Θήρας και της Αντιδημάρχου πολιτισμού Σοφία Κίτσου συμμετείχαν και φέτος στον παγκόσμιο διαγωνισμό παιδικής ζωγραφικής Kanagawa Biennial World Children Art Exhibition, που διεξάγεται κάθε 2 χρόνια στην Ιαπωνία και κέρδισαν πάλι αυτή την φορά 9 μαθητές το Βραβείο Kanagawa.

 

Από τα 114 έργα μαθητών που έστειλε η Art.t.o.S από τα τμήματα ζωγραφικής -σχεδίου και χειροτεχνίας, η κριτική επιτροπή ξεχώρισε 9 έργα, τις ζωγραφιές της Μαρίας Παντελή 12 χρονών, της Δέσποινας Δρόσου 10 χρονών, του Χαράλαμπου Χριστοφορίδη 15 χρονών, της Νικολέτας Δαμιγου 6 χρονών, της Ηλιάννας Παλογέλη 9 χρονών,του Ιωάννη-Ιανό Σουκάκο, της Μαρίας-Ειρήνης Πρέκα 7 χρονών, της Ελένης Μάστακα 7 χρονών και της Αλεξάνδρας Νικολαένκο 11 χρονων.

Συνολικά φέτος συμμετείχαν παραπάνω από 30.000 παιδιά παγκοσμίως και περίπου 12.000 από 25 χώρες της Ευρώπης. Από την Ελλάδα βραβεύτηκαν μόλις 9 παιδιά τα οποία, είναι όλα από την Σαντορίνη και μαθητές της Art.t.o.S.

Ο θεσμός αυτός υπάρχει εδώ και 42 χρόνια, διεξάγεται ανελλιπώς κάθε 2 χρόνια,  απευθύνεται σε παιδιά από 4 έως 15 ετών ενώ υποστηρίζεται και από την Unesco.

Μόλις 24 παιδιά από όλη την Ελλάδα έχουν βραβευτεί στο πέρας των σαράντα δυο χρόνων πορείας του θεσμού και από αυτά τα 24 παιδιά, τα 13 είναι από τη Σαντορίνη καθώς το 2018 μια μαθήτρια της Art.t.o.S. και το 2020 ακόμα 3 μαθητές βραβεύτηκαν με το βραβείο Kanagawa.

Ένα μεγάλο μπράβο στα παιδιά αυτά και στους γονείς τους όπως και σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν και έκαναν τα εργαστήρια της Art.t.o.S, τους δασκάλους και όλη την Σαντορίνη περήφανους.

Ακούστηκε η Σαντορίνη για ακόμα μια φορά σε όλο τον κόσμο, μέσα από τις γεμάτες φαντασία εικόνες από την καθημερινότητα των παιδιών καθώς τα έργα τους θα εκτεθούν σε διάφορα μουσεία αλλά θα τυπωθούν και σε καταλόγους και αναμνηστικά αντικείμενα.

Της επόμενες ημέρες θα έχουμε περισσότερες λεπτομέρειες και πληροφορίες από την γραμματεία και την σελίδα της μπιενάλε για την αποστολή των βραβείων.