Φωτογραφία του Χαράλαμπος Κόκκινος.Σε δύο (2) ημερίδες που διοργάνωσαν οι τομείς Τουρισμού και Ναυτιλίας της Ν.Δ. στις 20 και 22.6.2018 κλήθηκε ως ομιλητής και τοποθετήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος. Μετέφερε τα προβλήματα και την κατάσταση που επικρατεί στη νησιωτική #Ελλάδα και κατέθεσε τις προτάσεις του: α) για την κρουαζιέρα και το θαλάσσιο τουρισμό και β) για τις ακτοπλοϊκές συνδέσεις των νησιών μας.

Συγκεκριμένα:

Στην εκδήλωση του Τομέα Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας (όπου είναι επικεφαλής ο βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Μάνος Κόνσολας) στις 20.6.2018, με θέμα «Κρουαζιέρα – θαλάσσιος τουρισμός – λιμενική πολιτική».
Στην τοποθέτησή του ο κ. Χ. Κόκκινος επισήμανε ότι:
«Στο ανταγωνιστικό περιβάλλον της κρουαζιέρας, σε αρκετές περιοχές της χώρας μας έχει μειωθεί. Αναφέρομαι στα νησιά της Δωδεκανήσου, αλλά και σε αυτά του βορείου Αιγαίου, λόγω των γεγονότων του προσφυγικού και των προβλημάτων που δημιουργεί η Τουρκία στην περιοχή μας αλλά και την αναστάτωση που διέπει τη γείτονα χώρα.
Προτείνω τη συνεργασία των λιμενικών ταμείων με το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης και τις Περιφέρειες, ώστε να προωθήσουμε το τουριστικό προϊόν μας και να προσελκύσουμε κρουαζιέρες μόνο για την Ελλάδα.
Να δοθούν κίνητρα στους ιδιοκτήτες κρουαζιερόπλοιων και να υπάρχουν καλές και ποιοτικές παροχές στους επισκέπτες των νησιών μας.
Να γίνουν πράξη οι βελτιώσεις στις λιμενικές μας εγκαταστάσεις, με έργα μακράς πνοής, που θα κάνουν τα λιμάνια μας ακόμη περισσότερο ασφαλή και χώρους που θα φιλοξενήσουν άνετα τις αφίξεις και τις αναχωρήσεις των επισκεπτών.
Να συνδυαστεί η κρουαζιέρα και με άλλες δράσεις εναλλακτικής μορφής τουρισμού.
Να γίνουν πράξη οι νησιωτικές πολιτικές που έχουν ανάγκη οι νησιώτες μας, ώστε να ζουν σε ένα ασφαλές #περιβάλλον, τόσο οι ίδιοι όσο και οι επισκέπτες μας, να γίνει πράξη η αειφόρος ανάπτυξη.»

Φωτογραφία του Χαράλαμπος Κόκκινος.

Στις 22.6.2018 στην εκδήλωση του Τομέα Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, με θέμα την Ακτοπλοΐα σε ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στο Ε.Β.Ε.Δ. ο κ. Χ. Κόκκινος μετέφερε τα αιτήματα και τα προβλήματα των νησιωτών μας και επισήμανε:
Με δεδομένη τη μείωση των αεροπορικών πτήσεων στα νησιά μας ιδιαίτερα το χειμώνα, και την απουσία υδροπλάνων, η οικονομική στήριξη της ελληνικής ναυτιλίας και η δρομολόγηση νέων ακτοπλοϊκών γραμμών, κρίνεται απαραίτητη.
Είναι ανάγκη να υπάρξει οργάνωση στις ακτοπλοϊκές γραμμές και τα δρομολόγια να γίνονται γνωστά αρκετούς μήνες νωρίτερα από την εκτέλεσή τους, ώστε να γίνεται καλύτερος προγραμματισμός μεταφοράς ανθρώπων και αγαθών.

Το μεταφορικό ισοδύναμο είναι μια ακόμα επικοινωνιακή πολιτική της Κυβέρνησης, δείχνει προβληματικό και ανεφάρμοστο όπως εξαγγέλθηκε, είναι πολιτική επιδοματική προς τους νησιώτες μας και δεν τους καλύπτει στο σύνολό τους.

Να επιστραφούν οι μειωμένοι #συντελεστές Φ.Π.Α. στα #νησιά μας, να νικηθεί η γραφειοκρατία και να γίνουν πράξη έργα και αναπτυξιακές δράσεις που έχει ανάγκη η νησιωτική #Ελλάδα.
Τέλος επεσήμανε την ανάγκη βελτίωσης των λιμενικών υποδομών, που είναι προϊόν συνεργασίας όλων των εμπλεκομένων φορέων.