Παρουσίαση του μυθιστορήματος Ο Θεός του Πολέμου του Ξενοφώντα Φύτρου

Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018, 18:30, Φηρά Σαντορίνης

Το Μπελλώνειο Πολιτιστικό Κέντρο και οι Εκδόσεις BELL σας προσκαλούν την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018, στις 18:30, στο Μπελλώνειο Πολιτιστικό Κέντρο, στα Φηρά Σαντορίνης, στην παρουσίαση του μυθιστορήματος Ο Θεός του Πολέμου του Ξενοφώντα Φύτρου, μιας νέας φωνής στο χώρο του αστυνομικού και του ψυχολογικού θρίλερ που θα σας ξαφνιάσει…

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο φιλόλογος Γιάννης Γαλαίος, ο δημοσιογράφος Δημήτρης Πράσσος και ο Χάρης Νικολακάκης των Εκδόσεων BELL.

  

Έγραψαν για το Θεό του πολέμου

«Το τέλος του μυθιστορήματος είναι αναπάντεχο, όπως πρέπει να είναι τα καλά αστυνομικά μυθιστορήματα, όπου όλα λύνονται, όλα εξηγούνται: ο αναγνώστης μένει με μια αίσθηση σαστιμάρας».

Φίλιππος Φιλίππου, συγγραφέας, κριτικός λογοτεχνίας, fractal

 «Κάθε σελίδα και μία… ανατροπή».

Αντώνης Καρατζαφέρης, Ελεύθερος Τύπος Κυριακής

«Ένα πολύ καλογραμμένο, καθηλωτικό, ψυχολογικό θρίλερ».

Μαρία Κουλούρη, vivlia4u

 «Ένα βιβλίο που πραγματικά σε καθηλώνει».

Ελίζα Γεωργιάδη, Book Tales

Ο Ξενοφών Φύτρος γεννήθηκε στη Σαντορίνη τον Νοέμβριο του 1979. Σπούδασε αθλητική δημοσιογραφία στην Αθήνα και εργάστηκε στη συνδρομητική τηλεόραση και σε αθλητικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, πριν επιστρέψει στη Σαντορίνη και ασχοληθεί επαγγελματικά με τον τουρισμό. Έχει γράψει δύο αστυνομικά διηγήματα που βραβεύτηκαν σε διαγωνισμούς δημιουργικής γραφής και εκδόθηκαν σε συλλογικούς τόμους (Στο μυαλό των πιο διάσημων ντετέκτιβ & Noir road stories 2). Ο Θεός του Πολέμου είναι το πρώτο του μυθιστόρημα.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Βασίλης Κιμούλης, 697-3310089, vkimoulis@harlenic.gr

 ……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

 

Με σκότωσαν. Με κήδεψαν.

Δεν ξέρω ποιος είμαι.

ΘΑ ΕΚΔΙΚΗΘΩ

O ΘΕΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

Ξενοφών Φύτρος

 

Κυκλοφορεί σε όλα τα βιβλιοπωλεία από τις 16 Μαρτίου 2018

Λατρεύεις τα ψυχολογικά θρίλερ; Αγαπάς τα αστυνομικά μυθιστορήματα; Διψάς για μυστήριο; Αν η απάντηση σε ένα από τα παραπάνω ερωτήματα –ή ακόμη καλύτερα, σε όλα– είναι «ναι», τότε, οι Εκδόσεις BELL έχουν να σου προτείνουν ένα βιβλίο που θα σε ενθουσιάσει!

Γρήγορο, έξυπνο, δυνατό και ανατρεπτικό, Ο Θεός του Πολέμου είναι το συναρπαστικό ντεμπούτο του Ξενοφώντα Φύτρου που μοναδικό στόχο έχει να σε καθηλώσει. Ο Ξενοφών, έχοντας γράψει δύο αστυνομικά διηγήματα που βραβεύτηκαν σε διαγωνισμούς δημιουργικής γραφής και εκδόθηκαν σε συλλογικούς τόμους, παρουσιάζει το πρώτο του μυθιστόρημα για έναν άντρα που δε θυμάται ούτε ποιος είναι, ούτε ποιος… τον σκότωσε.

Η αναζήτηση ξεκινάει. Και όταν φτάσει η ώρα της αλήθειας, ποιος θα την αντέξει;

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Με δολοφόνησαν στα είκοσι εννέα μου. Ο δολοφόνος μου με πυροβόλησε δύο φορές στο κεφάλι και ξεφορτώθηκε το άψυχο σώμα μου ρίχνοντας το αυτοκίνητό μου στη θάλασσα. Το πτώμα μου ξεβράστηκε λίγους μήνες μετά σε κατάσταση αποσύνθεσης. Οι συγγενείς μου κατάλαβαν ότι το ταλαιπωρημένο λείψανο ανήκε σ’ εμένα από τη βέρα που φορούσα στο δεξί μου χέρι. Η κηδεία μου έγινε λίγες μέρες μετά και ο φάκελος της υπόθεσης έκλεισε για την αστυνομία. Ο επίλογος της σύντομης ζωής μου θα γραφόταν εκεί, αν δεν υπήρχε ένας άνθρωπος να ερευνήσει την υπόθεση και να ανακαλύψει τον δολοφόνο μου: Εγώ.

Ο νεαρός άνδρας γλίτωσε από τις σφαίρες του επίδοξου δολοφόνου του. Όχι όμως χωρίς τίμημα. Οι δύο σφαίρες που δέχθηκε στο κεφάλι παραμόρφωσαν το πρόσωπό του και έσβησαν τη μνήμη του, ενώ τρομεροί εφιάλτες –ή μήπως αναμνήσεις από την προηγούμενη ζωή του;– βασανίζουν το μυαλό και την ψυχή του.

Μόνος, απελπισμένος και ξεχασμένος απ’ όλους, ο άγνωστος χωρίς όνομα αποφασίζει να πάρει την τύχη της ρημαγμένης του ζωής στα χέρια του και να ανακαλύψει το παρελθόν του. Όταν η ώρα της αλήθειας αναπόφευκτα θα φτάσει, ο άγνωστος θα κληθεί να διαλέξει τι θα είναι: Θύμα ή θύτης; Ο θεός της σοφίας ή ο θεός του πολέμου; Ή και τα δύο;

Ακροβατώντας επιδέξια ανάμεσα στο αστυνομικό και το ψυχολογικό θρίλερ, ο Θεός του Πολέμου είναι το ανατρεπτικό ντεμπούτο του Ξενοφώντα Φύτρου που θα σας καθηλώσει.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Βασίλης Κιμούλης, 697-3310089, vkimoulis@harlenic.gr