Τους δημοφιλέστερους προορισμούς των Γερμανών το 2018 αποκαλύπτει η μεγαλύτερη πλατφόρμα στις βραχυχρόνιες μισθώσεις, Airbnb, με την Ελλάδα να συγκαταλέγεται στους 4 πρώτους.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με έρευνα που διενήργησε η YouGov για λογαριασμό της πλατφόρμας τον Φεβρουάριο, το 2018 οι Γερμανοί ταξίδεψαν περισσότερο στη Γερμανία (μερίδιο 27%), στην Ισπανία (12%), στην Ιταλία (8%), στην Ελλάδα (4%) και στην Τουρκία (4%).

Επίσης δημοφιλής ήταν και η Μαγιόρκα με το 28% των κρατήσεων στην Ισπανία.

Τα τρία τέταρτα των ερωτηθέντων ταξίδεψαν τουλάχιστον μια φορά το περασμένο έτος, και το 10% έως και 5 φορές. Ένας στους 10 έχει ήδη εντοπίσει τον αγαπημένο του προορισμό όπου ταξιδεύει κάθε χρόνο, το 15% αλλάζει μεταξύ 2 ή τριών και το 54% έχει συγκεκριμένο αγαπημένο μέρος.

Ενώ το 26% δήλωσε ότι έχει νιώσει ντροπή για άλλους Γερμανούς τουρίστες στις διακοπές, το 16% παραδέχθηκε ότι είχε κρατήσει ξαπλώστρα με πετσέτα. Επιπλέον, λιγότεροι από έναν στους 10 προτιμά παραλίες γυμνιστών στις διακοπές.

Οι Γερμανοί ακολουθούν τις ίδιες συνήθειες στις διακοπές, όμως είναι ανοικτοί σε νέες ιδέες ταξιδίων. Είναι ανοικτοί όχι απλώς σε άλλες κουλτούρες, αλλά ενδιαφέρονται ενεργά για τις ζωές των ντόπιων: Μόνο το 2018, 8 εκατ. Γερμανοί ταξίδεψαν σε όλο τον κόσμο επιλέγοντας κατάλυμα της Airbnb.

Επιθυμούν αυθεντικές διακοπές μακριά από τα τουριστικά hotspot. Το 58% δήλωσε ότι επιδιώκει να αποκτήσει εμπειρίες από τον προορισμό μέσα από τα μάτια των κατοίκων. Το 76% είναι ανοικτό να δοκιμάσει νέες εμπειρίες στις διακοπές. Για το 62% αυτό σημαίνει την εξοικείωσή του με την τοπική κουλτούρα και για το 64% η εξοικείωσή του με τη γλώσσα.

Πάνω από το 50% δοκιμάζουν την τοπική γαστρονομία και σχεδόν ποτέ δεν παραγγέλνουν παραδοσιακά γερμανικά πιάτα στο εξωτερικό (11%).

Το 70% ανέφερε ότι το 2018 έκανε κράτηση βασικών διακοπών τουλάχιστον 2 μήνες πριν την αναχώρηση, και το 20% ένα εξάμηνο πριν την έναρξη των διακοπών. Επιπλέον, συνυπολογίζουν το κόστος του ταξιδιού (47%) παρά τις καιρικές συνθήκες (44%) στον προορισμό κατά την επιλογή διακοπών.

Πηγή: https://www.tornosnews.gr