Με επιστολή του προς τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και την Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών, ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων και Έπαρχος Θήρας Γιώργος Λεονταρίτης αιτείται τη μετάβαση Κυβερνητικού κλιμακίου, αποτελούμενου από πολιτικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες στη Σαντορίνη, προκειμένου σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς να αναζητηθούν άμεσα οι τρόποι παρέμβασης αποκατάστασης των  προβλημάτων που έπληξαν τις υποδομές του νησιού (Οδικό δίκτυο – λιμάνι Αθηνιού).

Όπως σημειώνει ο κ. Λεονταρίτης στην επιστολή του: «Δεδομένου ότι οι στελεχιακές, θεσμικές και οικονομικές δυνατότητες του Β΄βαθμού τοπικής αυτοδιοίκησης δεν μας επιτρέπουν – παρά την επιθυμία μας- να παρέμβουμε και να δώσουμε άμεσες λύσεις για να αποκαταστήσουμε τις προκληθείσες ζημιές, κρίνω απαραίτητο όπως Κυβερνητικό κλιμάκιο, αποτελούμενο από πολιτικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες των αρμοδίων Υπουργείων μεταβεί άμεσα στο νησί προκειμένου να διαπιστώσει το μέγεθος των προβλημάτων και σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς να αναζητηθούν άμεσοι τρόποι παρέμβασης, αφού το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο στερεί στην Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση αυτή τη δυνατότητα».

Όπως τονίζει ο Αντιπεριφερειάρχης στην επιστολή του, την οποία κοινοποιεί στους Βουλευτές του Νομού και τον Δήμαρχο Θήρας, «Η μοναδική δυνατότητα άμεσης παρέμβασης είναι να δοθεί εντολή στον εργολάβο που ήδη εκτελεί το έργο της αποκατάστασης του λιμένα, να παρέμβει άμεσα στα επικίνδυνα σημεία του δρόμου του Αθηνιού, του μοναδικού  που οδηγεί  στο λιμάνι του νησιού, διαφορετικά, σε περίπτωση κατάρρευσης τμημάτων του δρόμου, υπάρχει κίνδυνος να αποκοπεί η πρόσβαση σε αυτό”, επιφέροντας καίριο πλήγμα με ανυπολόγιστες συνέπειες για την οικονομία της Σαντορίνης και τον ελληνικό τουρισμό».

 Σε δήλωσή του ο κ. Λεονταρίτης εξέφρασε την αισιοδοξία του για την ανταπόκριση των αποδεκτών της επιστολής του σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Ευελπιστώ ότι θα υπάρξει άμεση ανταπόκριση από πλευράς Κυβερνήσεως όπως συνέβη και σε παρόμοιες περιπτώσεις πρόκλησης φυσικών καταστροφών, π.χ. Κρήτη, όπου η κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού υπήρξε άμεση. Καλώ τους φορείς του νησιού να ξεκινήσουν το ταχύτερο δυνατό τις επίσημες συζητήσεις για την κατασκευή και μιας δεύτερης πύλης εισόδου –  εξόδου στη Σαντορίνη (νέο λιμάνι). Το παρόν αλλά και το αναπτυξιακό μέλλον του νησιού, η ασφάλεια των κατοίκων και των επισκεπτών του το απαιτούν. Από τη δική μας πλευρά, ως Περιφερειακή Αρχή και ως Επαρχείο, είμαστε έτοιμοι να συνδράμουμε σ’ αυτήν την πρωτοβουλία».