Την Τρίτη, 2 Ιουλίου, κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον υποψήφιο βουλευτή Κυκλάδων του Κόμματος, Ορέστη Χαραλαμπάκο, τον Βαγγέλη Σιγάλα περιφερειακό σύμβουλο της Λαϊκής Συσπείρωσης  και Μαρία Αργυρού επικεφ. της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο Θήρας, συναντήθηκε και συζήτησε με τους εργαζόμενους του Γ.Νοσοκομείου Θήρας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αναδείχθηκαν από τους εργαζόμενους τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, το απαράδεκτο καθεστώς με εργαζόμενους πολλών ταχυτήτων, που οδηγεί την μεγάλη πλειοψηφία από αυτούς να είναι χωρίς κατοχυρωμένα δικαιώματα. Τρανταχτό παράδειγμα αυτής της μεσαιωνικής πραγματικότητας είναι το γεγονός ότι , οι εγκυμονούσες εργαζόμενες δεν έχουν κανένα δικαίωμα. Αντί για άδεια λοχείας και μητρότητας, τους δίνεται άδεια δύο μηνών άνευ αποδοχών, χωρίς ταυτόχρονα να δικαιούνται επίδομα από τον ΟΑΕΔ, καθώς δεν αναγνωρίζονται ούτε σαν ιδιωτικοί ούτε σαν δημόσιοι υπάλληλοι. Ακόμα αναδείχθηκε το μεγάλο πρόβλημα της στέγασης που αντιμετωπίζουν, με αρκετούς από αυτούς να ζουν σε άσχημες συνθήκες στο παλιό Κέντρο Υγείας.

Στην παρέμβαση του στη συνάντηση ο Ορέστης Χαραλαμπάκος, τόνισε ότι το ΚΚΕ είναι στήριγμα στους αγώνες μέσα και έξω από το νοσοκομείο. Οι κομμουνιστές είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνα μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους για κάθε μικρό και μεγάλο πρόβλημα. Αυτά τα προβλήματα θα φέρει το ΚΚΕ μέσα στη βουλή, όπως και έκανε και τα προηγούμενα χρόνια, με ερωτήσεις και παρεμβάσεις για τη στέγαση των εργαζομένων στα νησιά, με τροπολογίες ώστε να μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι. Πιο δυνατό το ΚΚΕ θα είναι δύναμη για το λαό γιατί θα την καταθέσει στον αγώνα.

– Για να υπάρξουν υποδομές με ευθύνη του κράτους ώστε να στεγαστούν οι εργαζόμενοι.
– Για να γίνει το νοσοκομείο πραγματικά δημόσιο, να σταματήσει να είναι στη διαχείριση της ΑΕΜΥ, με γενναία χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, χωρίς καμία ιδιωτική πρωτοβουλία στο αγαθό της Υγείας.

-Για αποκλειστικά Δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας για όλο το λαό, με εργαζόμενους με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, με μισθούς που να ανταποκρίνονται στην κάλυψη των σύγχρονων αναγκών τους.

Στο τέλος της περιοδείας αντιπροσωπεία του ΚΚΕ συναντήθηκε με τη διοίκηση του Νοσοκομείου όπου τους κατέθεσε τα προβλήματα των εργαζομένων και ζήτησε να παρθούν άμεσα μέτρα για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας και διαβίωσης.