Μια διαφορετική εκδήλωση, ένα ονειρικό ταξίδι στα πιο όμορφα ηφαιστειογενή νησιά του Αιγαίου και τους γεωλογικούς θησαυρούς που δημιούργησε η ηφαιστειότητα από τα βάθη του γεωλογικού χρόνου έως σήμερα θα παρακολουθήσουν οι θεατές του Ηχοράματος «Από τη Λέσβο στη Σαντορίνη».

Η μουσική, που με τον λυρισμό της εμπνέει ευγένεια και ποιότητα συναισθημάτων είναι του Ηλία Ανδριόπουλου. Το ηχόραμα πλαισιώνει με την κιθάρα του ο Γιώργος Αθανασακόπουλος. Τα τραγούδια ερμηνεύει η Δέσποινα Κριμπά.

Ακούγονται οι ηθοποιοί Γρηγόρης Βαλτινός και Κων/νος Κωνσταντόπουλος σε κείμενα του Πάνου Θεοδωρίδη, τα οποία είναι γραμμένα ειδικά για την εκδήλωση αυτή (με αγγλικούς υπότιτλους).

Την εκδήλωση παρουσιάζει η ηθοποιός Όλγα Νικολαΐδου.

Καλντέρες, ηφαίστεια, οικισμοί, οινοποιεία, προϊόντα, αμπελώνες, στιγμιότυπα από τη ζωή στα δυο νησιά, όπως τρύγος, καλλιέργειες στα ηφαιστειακά πετρώματα, γιορτές και πανηγύρια προβάλλονται μέσα από τις 600 και πλέον φωτογραφίες του Δημήτρη Ταλιάνη που προβάλλονται σε μεγάλη οθόνη από προβολέα υψηλής ανάλυσης.

Για μια ώρα το κοινό θα ταξιδέψει σε γνωστά και άγνωστα σημεία και θα ανακαλύψει κρυμμένες ομορφιές, που δημιουργούν ένα πολύχρωμο ψηφιδωτό από εικόνες, ενώνοντας τοπία και μνημεία των κρυμμένων ηφαιστειακών σχηματισμών και ηφαιστειακών τόπων.