Συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ πραγματοποιείται  σήμερα στις 10.00.
Λίγο πριν δοθεί στη δημοσιότητα το ν/σ για την αλλαγή του εκλογικού συστήματος στις αυτοδιοικητικές εκλογές, οι Δήμαρχοι θα συζητήσουν τις επικείμενες νομοθετικές εξελίξεις και τον τρόπο της δικής τους προετοιμασίας και οργάνωσης.Σύμφωνα με πληροφορίες του AIRETOS, το θέμα, όπως είναι αναμενόμενο,πρωταγωνιστεί 1ο στα θέματα της αυριανής Ημερήσιας Διάταξης,ακολουθούμενο από το συναφές Συνέδριο που θα διοργανώσουν από κοινού ΚΕΔΕ – ΕΝΠΕ.

Συνέδριο που αλλάζει ημερομηνία, σε σχέση με την αρχικώς προγραμματισθείσα, δεδομένων των εξελίξεων.

Σημαντική θέση στην Ημερήσια Διάταξη καταλαμβάνουν και τα ζητήματα των συμβασιούχων, σε συνέχεια σχετικών Ανακοινώσεων που ήδη εξέδωσε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γ. Πατούλης, τις προηγούμενες ημέρες:
για τους συμβασιούχους στην καθαριότητα των Δήμων
– και για εκείνους του Προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι

Σημειώνεται ότι για την 1η, Δελτίο Τύπου εξέδωσε – εκφράζοντας τη διαφωνία του για το περιεχόμενό της – ο Δήμαρχος Αιγάλεω, Δ. Μπίρμπας, ο οποίος, μεταξύ άλλων, τόνισε για το αίτημα παράτασης “τους συνταγματικούς περιορισμούς και τις αντίθετες αποφάσεις ανώτατων ελεγκτικών σωμάτων του κράτους”.

Επιπλέον των ανωτέρω, το Δ.Σ. θα απασχολήσει

– Το πολυσυζητημένο ν/σ “Δεσποζόμενα και αδέσποτα ζώα συντροφιάς και προστασία των ζώων από την εκμετάλλευση ή τη χρησιμοποίηση με κερδοσκοπικό σκοπό”, που η Κυβέρνηση είχε θέσει σε επίσημη δημόσια διαβούλευση, αποσύροντάς το, υπό την πίεση γενικευμένης έντονης αποδοκιμασίας.

– Η υποβολή πρότασης σε έργο περί εφαρμογής της Εθνικής Στρατηγικής για την Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή και των Περιφερειακών Σχεδίων Προσαρμογής, με κατάλληλες δράσεις σε εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο, στην κατεύθυνση του ν.4414/2016.

– Τέλος, όπως σχεδόν σε κάθε Δ.Σ., ο “Νόμος Σπίρτζη” περί δημοσίων συμβάσεων. Αυτή τη φορά οι Δήμαρχοι θα κληθούν να εγκρίνουν Υπόδειγμα Προγραμματικής Σύμβασης που, όπως θεωρητικώς τουλάχιστον σχεδιάζεται, οι Ο.Τ.Α. θα υπογράφουν με Φορείς που θα αναλαμβάνουν να υλοποιούν τους Διαγωνισμούς τους.

ΠΗΓΗ: airetos.gr