Κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες για τους εργαζομένους της χώρας μας αλλά και για τους λαούς όλου του κόσμου, γιορτάστηκε η φετινή Εργατική Πρωτομαγιά από τα ταξικά συνδικάτα και το ΠΑΜΕ.

Παρά την προσπάθεια της κυβέρνησης για «μετάθεση» των εκδηλώσεων για την Πρωτομαγιά, σε όλη την χώρα πραγματοποιήθηκαν συγκεντρώσεις με όλα τα μέτρα ασφαλείας που απαιτούνται, για να τιμήσουν την 1η Μάη και τους αγώνες της εργατικής τάξης για την κατάκτηση και προάσπιση των δικαιωμάτων της.

Στη Σαντορίνη, με κάλεσμα του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχείων και Συναφών Επαγγελμάτων Επαρχίας Θήρας, πραγματοποιήθηκε συμβολική εκδήλωση στην πλατεία της Μεσαριάς. Μίλησαν για την Εργατική Πρωτομαγιά η Πρόεδρος του ΔΣ του Συνδικάτου, Βάσω Μαργιόλη που τόνισε ότι σήμερα με τους αγώνες μας για να μην πληρώσει ξανά ο λαός την κρίση των καπιταλιστών, όπως πλήρωσε στο παρελθόν και τις προηγούμενες κρίσεις αλλά και την ανάπτυξη για τους λίγους, τιμάμε τους χιλιάδες ήρωες της εργατικής τάξης που έδωσαν και τη ζωή τους ακόμα πολεμώντας για την ανατροπή αυτού του βάρβαρου εκμεταλλευτικού συστήματος, του καπιταλισμού. Ξεκαθάρισε πως η κρίση δημιουργείται από την καπιταλιστική ανάπτυξη που αφορά μια χούφτα πλουτοκράτες κι απ’ την οποία τίποτα δεν έχουν να περιμένουν οι εργαζόμενοι (το παράδειγμα του τουριστικού θαύματος την τελευταία δεκαετία το αποδεικνύει περίτρανα)

Ακολούθησε ο Γιάννης Τσιγγερλιώτης, μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ Θήρας με την Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών, που στη παρέμβασή του κάλεσε τους γονείς μαθητές και εκπαιδευτικούς να σταθούν εμπόδια στα αντι-εκπαιδευτικά σχέδια του υπουργείου και γενικότερα του μεγάλου κεφαλαίου, της ΕΕ και των κυβερνήσεών τους που επιδίωξή τους είναι τα «έκτακτα» αντεργατικά μέτρα που πάρθηκαν με αφορμή της πανδημίας να παραμείνουν. Τόνισε πως ο δρόμος για την επόμενη μέρα είναι η πργάνωση των εργαζομένων στα ταξικά συνδικάκατα και ο ανυποχώρητος αγώνας ώσπου να έρθει η ώρα που θα κάνουν κουμάντο οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στο πλούτο που παράγουν, με κριτήριο την ικανοποίηση των δικών τους σύγχρονων αναγκών.

Η εκδήλωση έκλεισε με αυτοκινητοπομπή σε όλα τα χωριά της Σαντορίνης. Για πρώτη φορά ακούστηκαν τραγούδια και συνθήματα για την Εργατική Πρωτομαγιά και την εργατική ταξική αλληλεγγύη στα χωριά του νησιού μας.

 

Ο ΟΡΑΤΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ

ΔΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΞΑΝΑ Ο ΛΑΟΣ

 

Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά!

Εργάτες όλου του κόσμου, ενωθείτε!