Σημαντική αύξηση τουριστών από τη Γαλλία που θα φτάσει το 10 -12% αναμένεται το 2018, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεση του μέχρι στιγμής ο ΕΟΤ.

Μιλώντας στο «Πρακτορείο FM» η προϊσταμένη του γραφείου ΕΟΤ Γαλλίας, Ισπανίας και Πορτογαλίας, Δήμητρα Βοζίκη, δήλωσε ότι η αύξηση εισροής τουριστών από τη Γαλλία που αναμένεται κυμαίνεται στο 10% με 12% , σημειώνοντας ότι «αν αυτά τα στοιχεία επαληθευτούν θα είναι η 4η συνεχόμενη χρονιά-ρεκόρ από τη Γαλλία».

Όπως ανέφερε, “οι Γάλλοι έχουν τη μεγαλύτερη μέση κατά κεφαλήν δαπάνη διότι μένουν περισσότερο -κατά μέσο όρο 14 νύχτες- άρα καταναλώνουν περισσότερο”. Πρόσθεσε, επίσης, ότι “οι Γάλλοι αγαπάνε πολύ την Ελλάδα, είναι repeaters και σύμφωνα με έρευνες, ένας μέσος Γάλλος έρχεται στην Ελλάδα περίπου τέσσερις φορές στη ζωή του: ως μαθητής, ως νέος φοιτητής, ως νέο ζευγάρι και ως γονιός. Γνωρίζει την Ελλάδα και ψάχνει το κάτι παραπάνω”.

Η κ. Βοζίκη σημείωσε ότι “η στρατηγική του ΕΟΤ αποφέρει καρπούς” και σε ό,τι αφορά τον άξονα για την επέκταση της τουριστικής περιόδου, ανέφερε ότι έχει γίνει πολλή δουλειά προς αυτήν την κατεύθυνση.

“Φέτος από τη Γαλλία -πέρα από τις καινούργιες πτήσεις που έχουμε- όλες οι εποχιακές πτήσεις έχουν ξεκινήσει νωρίτερα, δηλαδή από τα μέσα και τέλη Μαρτίου και θα τελειώσουν αργότερα” σημείωσε η κ. Βοζίκη και πρόσθεσε: “Αυτό είναι πολύ βασικό για μας. Να φύγουμε δηλαδή από το κλασικό μοντέλο του Ιουλίου – Αυγούστου το οποίο ναι, αποφέρει πολλά σε όλα τα επίπεδα αλλά ταυτόχρονα δεν μπορεί να πάει τον προορισμό παραπέρα”.

“Έχουμε πολλές καινούργιες συνδέσεις από τη Γαλλία. Έχει σημασία να τονίσουμε ότι η Γαλλία είναι μια χώρα που έχει αρκετά ισόρροπη ανάπτυξη εσωτερικά, που σημαίνει ότι όλα τα περιφερειακά αεροδρόμια, τα οποία είναι πάνω από 20, διακινούν έναν πολύ μεγάλο αριθμό επιβατών. Ο πληθυσμός τοπικά -είτε μιλάμε για το Βορρά είτε για το Νότο- έχει μεγάλη εισοδηματική δύναμη, άρα είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει μια καλή κατανομή των πτήσεων, όχι μόνο από το Παρίσι αλλά από όλη τη Γαλλία” υπογράμμισε η κ. Βοζίκη.

Ως παράδειγμα, ανέφερε τα εγκαίνια της νέας βάσης της αεροπορικής εταιρείας Volotea την προηγούμενη εβδομάδα στη Μασσαλία. Οι πτήσεις ξεκινάνε 28 Απριλίου και συνδέουν απευθείας την Μασσαλία με τη Μύκονο, τη Σαντορίνη, την Ηράκλειο και την Κέρκυρα.

“Σημαντικό είναι επίσης, ότι η Air France θα πετάει φέτος από τη Νίκαια, τη Μασσαλία και την Τουλούζη για Αθήνα, ενώ μέχρι τώρα πετούσε μόνο από το Παρίσι. Την ίδια ώρα, η Aegean Airlines επεκτείνει το δίκτυό της. Έτσι, φέτος έχουμε επιπλέον πτήσεις και από τη Μυλουζη προς Αθήνα και έχει πυκνώσει τα δρομολόγιά της” συμπλήρωσε η κ. Βοζίκη.