Εκατομμύρια γυναίκες σε όλο τον κόσμο ενοικιάζουν τα σπίτια τους με βραχυχρόνιες μισθώσεις στην Airbnb.

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε η μεγαλύτερη πλατφόρμα βραχυχρόνιων μισθώσεων στον κόσμο, οι γυναίκες αποτελούν το 56% του συνόλου των ιδιοκτητών με έσοδα που ανέρχονται σε 32 δισ. δολάρια από την έναρξη λειτουργίας της Airbnb το 2008, εκ των οποίων τα 12 δισ. δολάρια προέρχονται μόνο από την προηγούμενη χρονιά.

Οι γυναίκες από την Ισλανδία είναι από τους πιο κερδισμένους ιδιοκτήτες στη βάση εσόδων από βραχυχρόνιες μισθώσεις, με ετήσιο εισόδημα που ανέρχεται συνολικά σε 10.200 δολάρια. Ακολουθούν οι γυναίκες στα Νησιά Κουκ (έσοδα 10.000 δολάρια), ενώ οι γυναίκες στις ΗΠΑ είχαν τα περισσότερα έσοδα, ύψους 4 δισ. δολαρίων το 2018, και ακολούθησε η Γαλλία (1 δισ. δολάρια).

Οι γυναίκες είναι επίσης πρώτες στη δημιουργία αξιομνημόνευτων ταξιδιωτικών εμπειριών για επισκέπτες από όλο τον κόσμο. Στη Ν. Ζηλανδία οι γυναίκες αντιπροσωπεύουν το 64% των ιδιοκτητών και στις Φιλιππίνες το 60%.

Στο τμήμα Εμπειριών της Airbnb, οι γυναίκες αποτελούν το 60% των ιδιοκτητών στη Μπανγκόκ και το Μιλάνο. Αυξανόμενος αριθμός γυναικών ενοικιάζει σπίτια στην Airbnb και σε ανερχόμενες αγορές της όπως η Παραγουάη και το Πακιστάν, όπου ο αριθμός τους διπλασιάστηκε τη διετία 2017-2018.