Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο Βουλευτής Κυκλάδων κ. Ιωάννης Βρούτσης, κατέθεσε στη Βουλή αναφορά με θέμα τις ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό στο Γυμνάσιο Μυκόνου του Νομού Κυκλάδων.

Ειδικότερα:
Προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κατατέθηκε ως αναφορά το έγγραφο του Δημάρχου Μυκόνου (α.π. 11712/30-11-2018), σχετικά με την άμεση πλήρωση κενών θέσεων εκπαιδευτικών στο Γυμνάσιο Μυκόνου.

Ειδικότερα, στο έγγραφο του ο Δήμαρχος, επισημαίνει ότι παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει ήδη τρεις μήνες από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, δεν έχουν ακόμη καλυφθεί οι θέσεις εκπαιδευτικών, με αποτέλεσμα οι μαθητές του Γυμνασίου να μην διδάσκονται την προγραμματισμένη διδακτέα ύλη.

Την ίδια στιγμή, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων των Μαθητών του Γυμνασίου Μυκόνου εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία και ανησυχία του για την τραγική κατάσταση που επικρατεί στο Γυμνάσιο Μυκόνου, υπογραμμίζοντας ότι η πολιτεία κωφεύει στα συνεχή αιτήματα του για την άμεση επίλυση του προβλήματος.

Για το λόγο αυτό, ο Δήμαρχος και ο Σύλλογος Γονέων ζητούν την παρέμβαση του αρμόδιου υπουργού, προκειμένου να βρεθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα, να πληρωθούν τα αναγκαία κενά εκπαιδευτικού προσωπικού και να αποκατασταθεί η εύρυθμη λειτουργία στο Γυμνάσιο Μυκόνου.