Η Ευρώπη είναι γεμάτη όμορφα μονοπάτια και ανάμεσά τους βρίσκονται και δύο ελληνικά, που όσοι αγαπούν την πεζοπορία σίγουρα έχουν διασχίσει.

Την πρωτιά μπορεί να κερδίζει η Ιταλία με το μονοπάτι Sentiero Azzuro, στο Εθνικό Πάρκο Cinque Terre της Unesco, με 2,5 εκατομμύρια hashtags και υπέροχη θέα στη Μεσόγειο, αλλά από τη λίστα δεν λείπουν και ελληνικά μονοπάτια που ξεχωρίζουν για τις ομορφιές τους.

Το Sentiero Azzuro που κατακτά την πρωτιά

Σύμφωνα, λοιπόν, με τη λίστα της εταιρίας OnBuy, από τη λίστα δεν λείπει το Φαράγγι της Σαμαριάς, που κατακτά την 27η θέση με 39.010 hashtags και το μονοπάτι που συνδέει τα Φηρά με την Οία στη Σαντορίνη, το οποίο βρίσκεται στην 28η θέση με 38.786 hashtags.

Το μονοπάτι που συνδέει τα Φηρά με την Οία στη Σαντορίνη

Την κορυφαία τριάδα απαρτίζουν η πεζοπορική διαδρομή Camino De Santiago στην Ισπανία, η οποία φτάνει τα 767 χιλιόμετρα και διασχίζει σχεδόν όλη τη χώρα, κατακτώντας τη 2η θέση με 2.210.441 hashtags στο Ίνσταγκραμ, ενώ 3η έρχεται η Tre Cime di Lavaredo στην Ιταλία και πάλι, με 483.400 hashtags. Η διαδρομή αυτή οδηγεί στα πανέμορφα βουνά Drei Zinnen.