Μετά από παράπονα δεκάδων Πολιτών της Σαντορίνης, αλλά και τη Δημοσιότητα που πήρε το θέμα με αναρτήσεις στο Διαδίκτυο, με την επιστολή αυτή καλώ όλους τους παραλήπτες της, ή τουλάχιστον κάποιους από αυτούς να ασχοληθούν με το θέμα σύνδεσης οικιών και επιχειρήσεων των νησιών του επαρχείου Θήρας και πιθανών και άλλων νησιών των Κυκλάδων με το Δίκτυο της ΔΕΗ.

Μπορεί το προσωπικό της επιχείρησης  στη Σαντορίνη [7 άτομα εκ των οποίων οι 3 βοηθοί] να υπερβάλουν τον εαυτό τους και να δοκιμάζονται τα όρια της αντοχής τους, μπορεί η αρμόδια υπηρεσία της Νάξου να κάνει τα αδύνατα δυνατά για να κατέβει ο εργολάβος από την ερχόμενη Δευτέρα στη Σαντορίνη, και να έχει εξασφαλίσει με το ζόρι 700 μ. καλώδιο, όμως το πρόβλημα δεν μπορεί να συνεχιστεί έτσι και να περιμένομε τη λύση του μόνο από το ηρωισμό των εργαζομένων.

Στην Σαντορίνη υπάρχουν σε εκκρεμότητα πληρωμένες αιτήσεις από το Αύγουστο 2018, και απαιτείται περίπου το τετραπλάσιο μήκος καλωδίου για να ικανοποιηθούν.

Απαιτείται άμεση παρέμβαση και λύση του προβλήματος γιατί πλησιάζει η τουριστική περίοδος, και γιατί με αυτές τις καταστάσεις απαξιώνεται η ΔΕΗ στα μάτια των πολιτών.

Εκτός, εάν τελικά αυτός είναι ο στόχος της Κυβέρνησης.

Το ΚΙΝΑΛ ως μόνη δυνατότητα που έχει ως αντιπολίτευση είναι η κατάθεση σχετικής επερώτησης στη βουλή.

Δημήτρης Μπάιλας
π. Νομάρχης Κυκλάδων
Υποψήφιος Βουλευτής  του ΚΙΝΑΛ στις Κυκλάδες