Αντιπροσωπεία από την κινεζική περιφέρεια Yunnan υποδέχεται στη Ρόδο η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Αθλητισμού και Πολιτισμού, Μαριέτα Παπαβασιλείου (το διάστημα από 9 έως 13 Ιουνίου 2018). Η κινεζική αποστολή θα απαρτίζεται από επιχειρηματίες διοργάνωσης και τέλεσης γαμήλιων τελετών καθώς επίσης και εκπροσώπους μεγάλου τηλεοπτικού δικτύου της Κίνας.

Πρόκειται για ένα διερευνητικό ταξίδι στο πλαίσιο των ενεργειών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για την ανάδειξη της Ρόδου και των γύρω νησιών ως ιδανικών προορισμών για την τέλεση γαμήλιων τελετών, αλλά και ων προορισμών κατάλληλων για γαμήλια ταξίδια. Σε αυτό το «προκαταρκτικό» ταξίδι πρόκειται να ρυθμιστούν όλες οι λεπτομέρειες για την τέλεση ενός event ομαδικού γάμου που έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στη Ρόδο τον προσεχή Οκτώβριο.

Σημειώνεται ότι η προοπτική της Ρόδου να αποτελέσει ένα δημοφιλή προορισμό για την τέλεση γάμων ζευγαριών από την Κίνα, «ξεκλείδωσε» μετά από την συμμετοχή και παρουσίαση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στο Συνέδριο της Ένωσης Επιχειρηματιών Γάμου της περιφέρειας Yunnan τον Σεπτέμβριο 2017 στην πόλη  Kunming.

Με αφορμή την κύρια εκδήλωση που πρόκειται να πραγματοποιηθεί το φθινόπωρο, θα επισκεφθούν την Ρόδο καθώς επίσης τα γύρω νησιά ζευγάρια, επιχειρηματίες διοργάνωσης γάμων και επίσημοι εκπρόσωποι της τοπικής Κυβέρνησης της Περιφέρειας Yunnan και της πρωτεύουσας Kunming μαζί με δημοσιογράφους.  Το όλο εγχείρημα θα αποτελέσει μια σημαντική και εστιασμένη δράση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για την ανάπτυξη του γαμήλιου τουρισμού από την Κίνα και προφανώς την ανάπτυξη συνεργασιών μεταξύ των επιχειρήσεων  των δύο Περιφερειών.

Στο πλαίσιο της κύριας εκδήλωσης τον Οκτώβριο, σχεδιάζεται να προβληθούν τα αξιοθέατα της Ρόδου και άλλων νησιών, η πλούσια ιστορία και ο πολιτισμός τους, οι τοπικές δραστηριότητες στις οποίες θα συμμετέχουν τα ζευγάρια, τα ήθη και έθιμα της κάθε περιοχής. Τα νέα ζευγάρια, εκτός από την τελετή γάμου θα συμμετέχουν σε δραστηριότητες με έντονα ελληνικά-νησιωτικά χαρακτηριστικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Περιφέρεια Yunnan αποτελεί επαρχία της Κίνας, η οποία βρίσκεται στο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας και έχει έκταση περίπου 395.000 τετρ. χιλιόμετρα και περίπου 46 εκατ. κατοίκους. Πρωτεύουσα της επαρχίας είναι το Kunming και η επαρχία συνορεύει με τις κινεζικές επαρχίες Guangxi, Guizhou, Sichuan, το Θιβέτ και με τις χώρες Βιετνάμ, Λάος και Μιανμάρ.

Η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Αθλητισμού και Πολιτισμού κα Μ. Παπαβασιλείου προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Οι Κινέζοι λατρεύουν την Ελλάδα και τα νησιά μας. Αποτελεί για εμάς πρόκληση η προσέγγιση της κινεζικής τουριστικής αγοράς, μίας αγοράς 150 εκατ. εν δυνάμει τουριστών. Έπειτα και από την απευθείας αεροπορική σύνδεση της Αθήνας με το Πεκίνο, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, έρχεται να διεκδικήσει μερίδιο από τον γαμήλιο τουρισμό της Κίνας και γενικότερα την ενίσχυση των τουριστικών ροών προς όλα της τα νησιά, αποδεικνύοντας για μία ακόμη φορά τα γρήγορα της ανακλαστικά. Οι προοπτικές είναι εξαιρετικές για την επιτυχία της προσπάθειας, αν αναλογιστεί κανείς ότι οι αφίξεις Κινέζων τουριστών στη χώρα μας καταγράφουν σημαντικά ποσοστά αύξησης τα τελευταία χρόνια».