Η PepsiCo Hellas μένοντας πιστή τόσο στο όραμά της για έναν κόσμο με λιγότερο πλαστικό, όσο και στην υλοποίηση της δέσμευσης της για έμπρακτη  συμβολή στην προώθηση της κυκλικής οικονομίας για ένα καλύτερο και βιώσιμο περιβάλλον στην Ελλάδα, πραγματοποίησε την εταιρική εθελοντική δράση “Από απορρίμματα στον Κηφισό, κάδοι ανακύκλωσης στην Αντίπαρο”, το Σάββατο 9 Απριλίου 2022.

Η PepsiCo Hellas, αποτελεί την 1η και μοναδική εταιρία αναψυκτικών στην Ελλάδα που από τον Ιανουάριο του 2022 διαθέτει το 100% των εμβληματικών προϊόντων  της (Pepsi, Lipton, Ήβη) σε μπουκάλια από 100% ανακυκλωμένο πλαστικό (rPet) , ενώ ταυτόχρονα σε συνεργασία με τον περιβαλλοντικό οργανισμό Aegean Rebreath θα υλοποιήσει πρόγραμμα για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος, στο νησί της Αντιπάρου τοποθετώντας κάδους ανακύκλωσης στις οργανωμένες παραλίες του νησιού.

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας αυτής, περισσότεροι από 100 εργαζόμενοι της PepsiCo Hellas το Σάββατο 9 Απριλίου, συμμετείχαν στον εθελοντικό παράκτιο καθαρισμό της παραλίας του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας ενώ στη συνέχεια  συμμετείχαν σε ειδικό εργαστήριο ανακύκλωσης. Στόχος της εθελοντικής αυτής δράσης ήταν να αναδειχθεί το πρόβλημα της θαλάσσιας ρύπανσης, να αποκτήσουν οι συμμετέχοντες βιωματική εμπειρία των επιπτώσεων που έχουν οι καθημερινές μας συνήθειες στο περιβάλλον και να αναλογιστούν τους τρόπους εκείνους που θα οδηγήσουν στην μείωση του ατομικού μας περιβαλλοντικού αποτυπώματος. Παράλληλα, μέσω του εργαστηρίου αναδείχθηκε η αξία της ανακύκλωσης και επαναχρησιμοποίησης των απορριμμάτων στο πλαίσιο της κυκλικής οικονομίας.  Όσα  πλαστικά καπάκια συγκεντρώθηκαν από τον παράκτιο καθαρισμό θα αποτελέσουν μέρος του υλικού για να κατασκευαστεί ο πρώτος από τους κάδους ανακύκλωσης που θα τοποθετηθούν στην Αντίπαρο, σηματοδοτώντας έτσι την έναρξη του προγράμματος, για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος στο νησί με την «υιοθέτηση» των παραλιών του από την PepsiCo Hellas και την Aegean Rebreath, σε συνεργασία με τον Δήμου Αντιπάρου

Απολογισμός για τα απορρίμματα που συγκεντρώθηκαν:

9 σάκοι με μακροπλαστικά (αδιάγνωστα τεμάχια πλαστικού από 1 εκ έως 100 εκ) και σακούλες

1 σάκος με μπλεγμένα υφάσματα (βαμβακερά και συνθετικά)

2.600 πλαστικά καλαμάκια

4.800 πλαστικά καπάκια

120 πλαστικά μπουκάλια < 0,5ltr

29 πλαστικά μπουκάλια > 0,5ltr

64 πλαστικές συσκευασίες καλλυντικών και απορρυπαντικών

146 ποτήρια και καπάκια μίας χρήσης για ροφήματα (καφέ κλπ)

68 πλαστικές συσκευασίες φαγητού (γιαούρτια, παγωτά κλπ)

15 παπούτσια/σόλες παπουτσιών

3 αλουμινένια δοχεία σπρέι

19 αλουμινένια κουτάκια αναψυκτικών/ποτών

112 αναπτήρες

7 συσκευασίες τσιγάρων/καπνού

13 γυάλινα μπουκάλια

Η  Marketing Head των αναψυκτικών της PepsiCo Hellas, κυρία Ράνια Κυριακού, δήλωσε: «Στο πλαίσιο της υπεύθυνης κοινωνικής μας δράσης αρχικά με τον παράκτιο καθαρισμό της περιοχής του Σ.Ε.Φ. και στη συνέχεια με την «υιοθέτηση» των παραλιών της Αντιπάρου, στόχος μας είναι η  ανάδειξη της αξίας της ανακύκλωσης. Η ευαισθητοποίηση αλλά και η ενεργή συμμετοχή όλων μας σε τέτοιες πρωτοβουλίες είναι σημαντικές στην προσπάθεια να κάνουμε την ανακύκλωση μέρος της καθημερινότητας όλων μας, για έναν κόσμο με λιγότερα πλαστικά απόβλητα. Με την ενεργό εμπλοκή μας σε όλα τα στάδια που προβλέπονται από τις αρχές της κυκλικής οικονομίας προχωράμε από την απόρριψη των σκουπιδιών στην επαναχρησιμοποίηση και την ανακύκλωση».

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της Aegean Rebreath, κύριος Γιώργος Σαρελάκος πρόσθεσε: «Το πρόγραμμα αυτό αποτελεί συνέχεια των παρεμβάσεων μας στην Αντίπαρο και των προσπαθειών που καταβάλει ο Δήμος Αντιπάρου τα τελευταία χρόνια για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος. Μέσω του προγράμματος αυτού στοχεύουμε στη μείωση της απόρριψης απορριμμάτων και στις παραλίες ως συνέχεια των συνολικών δράσεων που έχουμε αναπτύξει στο νησί της Αντιπάρου. Και το πρόγραμμα αυτό αποδεικνύει πως για μία ακόμα φορά η κοινωνία των πολιτών, οι δημοτικές αρχές και ο ιδιωτικός τομέας ενώνουν δυνάμεις για ένα κοινό και μοναδικό σκοπό. Το θαλάσσιο περιβάλλον. Και αυτό διότι όλοι μας  ανεξαιρέτως έχουμε αυτό το χρέος».    

 

Σχετικά με την PepsiCo

Οι καταναλωτές απολαμβάνουν τα προϊόντα της PepsiCo 1 δισεκατομμύριο φορές την ημέρα σε περισσότερες από 200 χώρες σε όλο τον κόσμο. Ο κύκλος εργασιών της PepsiCo το 2021 ξεπέρασε τα 79 δις και προήλθε κυρίως από τα προϊόντα Frito – Lay, Gatorade, Pepsi-Cola, Quaker και Tropicana. Η γκάμα των προϊόντων της PepsiCo περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα από απολαυστικά τρόφιμα και ποτά, εκ των οποίων οι 23 μάρκες φέρνουν η καθεμία περισσότερο από $1δις τζίρο σε πωλήσεις.

Στην καρδιά της PepsiCo βρίσκεται η φιλοσοφία μας «“Winning with Purpose”» – η θεμελιώδης πεποίθησή μας ότι η επιτυχία της εταιρείας μας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη βιωσιμότητα της κοινωνίας. Πιστεύουμε ότι βελτιώνοντας συνεχώς τα προϊόντα τα οποία πουλάμε, λειτουργώντας υπεύθυνα για την προστασία του πλανήτη μας και ενδυναμώνοντας τους εργαζόμενους μας σε όλο τον κόσμο, έχουμε τα στοιχεία εκείνα τα οποία επιτρέπουν στην PepsiCo να αποτελεί μία επιτυχημένη παγκόσμια εταιρεία, η οποία δημιουργεί μακροπρόθεσμη αξία για την κοινωνία και τους μετόχους της. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε www.pepsico.com.

 

Σχετικά με τη Aegean Rebreath

Η Aegean Rebreath ιδρύθηκε το 2017 από μία ομάδα δραστήριων εθελοντών με κοινό ενδιαφέρον για την προστασία και ενίσχυση του θαλάσσιου περιβάλλοντος. Κοινό όραμα τους αποτελεί η ανάπτυξη μιας νέας κουλτούρας σχετικά με τη μείωση της κατανάλωσης αλλά και την προώθηση της ανακύκλωσης ή της επαναξιοποίησης των θαλάσσιων απορριμμάτων στο πλαίσιο των αρχών της κυκλικής οικονομίας. Στόχο του οργανισμού συνιστά η κατανόηση και προώθηση της σημασίας που κατέχει η προστασία των θαλασσών για τα οικοσυστήματα, την οικονομία και την κοινωνία.