Ένας χρόνος από την αρχή αυτού του μοναδικού ταξιδίου μόλις συμπληρώθηκε. Για όλους τους πολίτες η λέξη «πολιτική έχει και θετικά και αρνητικά ερεθίσματα, ωστόσο προσωπικά πάντα είχα στο μυαλό μου ότι κάποια στιγμή θα ήθελα να υπηρετήσω τον τόπο μου. Ίσως επειδή μεγάλωσα σε ένα χωριό στο οποίο πριν τη συνένωση με τον ενιαίο Δήμο Θήρας όλα ήταν διαφορετικά, ίσως επειδή ο πατέρας μου ασχολιόταν επί πολλά συναπτά έτη με την τοπική αυτοδιοίκηση και υποσυνείδητα μου έδωσε το ερέθισμα, είτε εξαιτίας του γεγονότος ότι έβλεπα την Οία να πηγαίνει πίσω, είτε τελικά γιατί αυτός ο χώρος με προκαλεί να γίνω πιο δημιουργικός.
Έχοντας στο μυαλό μου όλα τα παραπάνω και με την παρότρυνση φίλων και γνωστών αποφάσια να μπω στον στίβο της αυτοδιοίκησης διεκδικώντας την τοπική κοινότητα της Οίας με ένα αμιγώς ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο που δημιούργηθηκε μεταξύ φίλων. Με την ψήφο σας στις 26/05/2019 όλοι εσείς οι συγχωριανοί μου, με εξελέξατε πρώτο σε σταυρούς και αυτομάτως πρόεδρο της Οίας.
Η τιμή προς το πρόσωπό μου είναι τεράστια, γιατί παρά το νεαρό της ηλικίας μου πιστέψατε σε μένα. Δε θα κρίνω εγώ αν είμαι καλός ή κακός πρόεδρος αλλά για μένα αυτοδιοίκηση είναι : να είσαι εκεί όταν ο άλλος σε χρειάζεται, το πρόβλημα του συμπολίτη σου να γίνεται δικό σου και να σε ταλαιπωρεί μέχρι να το λύσεις. Να σε παίρνει το βράδυ ψάχνοντας στην κοινότητα για παλιές μελέτες, ώστε να επικαιροποιηθούν, και το φώς της ημέρας να σε βρίσκει με τους αφανείς ήρωες που εργάζονται στην καθαριότητα. Να γίνεσαι κακός με γνωστούς και φίλους με μόνο σκοπό την προστασία του τόπου σου. Να βρίσκεσαι αντιμέτωπος με μια φωτιά στο χωριό σου και να αισθάνεσαι ότι καίγεται το σπίτι σου. Να εργαζεσαι ο ίδιος μαζί με την ομάδα σου και εθελοντές νυχθημερόν ώστε να είναι όλα έτοιμα για να υποδεχθείτε επισκέπτες κι όταν αυτοί έρχονται να μένουν με ανοιχτό το στόμα από την οργάνωση και την ομορφιά. Να παλεύεις για τα ζητήματα της καθημερινότητας και η μεγαλύτερη ικανοποίηση να έρχεται από μία ηλικιωμένη συγχωριανή σου που σου λέει

μπράβο

γιατί έκανες το αυτονόητο.

Όλα αυτά με ωρίμασαν σαν άνθρωπο και μου δίνουν δύναμη να συνεχίσω μαζί σας, προσφέροντας στον τόπο μας ότι είναι δυνατόν καλύτερο.
Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να πω ένα ευχαριστώ στην οικογένειά μου, τους φίλους μου και πάνω από όλα στην ομάδα μου, τους ανθρώπους αυτούς που με εμπιστεύονται και με στηρίζουν, σε αυτούς που πλέον το ητλέφωνό μου έχει περισσότερες κλήσεις απ’ ότι η οικογενειά τους. Είναι αυτοί που στο πρόβλημα ήταν εκεί, που ότι ώρα κι αν τους καλέσω είναι παρών από καρδιάς. Ειλικρινά το ταξίδι αυτό δε θα μπορούσα να το σκεφτώ χωρίς εσάς!
Ανανεώνω τον όρκο που έδωσα πέρσυ σε όλους σας, ότι θα παλέψω με όλες μου τις δυνάμεις για το καλό του τόπου μας και για να φέρω εις πέρας την εντολή που μου δώσατε, να μπορέσουμε δηλαδή όλοι μαζί να κάνουμε την Οία όπως την ονειρευόμαστε.
Αντώνης Παγώνης