Του Βαγγέλη Μαραγκού

Μήνας Ιούνιος και ένα από τα “Διαμάντια” των Κυκλάδων το νησί της Ανάφης αντιμετωπίζει τεράστιο πρόβλημα στην Ακτοπλοϊκή του σύνδεση. H ταλαιπωρία αφάνταστη αυτό το διάστημα μιας και δεν υπάρχει πλοίο για το νησί ενώ οι επιχειρηματίες εν όψη της Τουριστικής περιόδου είναι αγανακτισμένοι.

Πέρα τις επιστολές στην Εταιρία Blue star ferries για επίλυση του προβλήματος που έχουν σταλεί από τους ίδιους χωρίς καμιά ανταπόκριση έως σήμερα το νησί παλεύει μόνο του το μεγαλύτερο διάστημα του χρόνου αποκομμένο τόσο από την Πρωτεύουσα την Σύρο όσο και τον Πειραιά.

Τα πλοία που προσέγγιζαν το Νησί είναι το Πρέβελης και το aqua Jewel, δυστυχώς από τις τελευταίες εξελίξεις μαθαίνουμε ότι το aqua ναυλώθηκε και ήδη έχει αναχωρήσει για τις μακρινές Αζόρες με την αγωνία των επιχειρηματιών να είναι μεγάλη αν αναλογιστούμε τις κρατήσεις που ακυρώνονται, μιας και το Νησί και οι κάτοικοι του στηρίζουν ένα μεγάλο κομμάτι του από τον Τουρισμό σε αυτό το διάστημα των λίγων μηνών του Καλοκαιριού.

Αυτό είναι το ανάλγητο ελληνικό Κράτος εν έτη 2019, δείχνει για άλλη μία φορά το κακό του πρόσωπο στους Κυκλαδίτες των μικρών Νησιών οπού με την συμπεριφορά του προσπαθεί να τους διαχωρίσει σε νησιώτες Β Κατηγορίας. Πρέπει όλοι να στηρίξουμε τους Κυκλαδίτες πατριώτες μας, πρέπει να ζητήσουμε περισσότερα πράγματα για τα νησιά μας και καλύτερη σύνδεση τόσο με την Σύρο όσο και του νησιού με τον Πειραιά. Το site aigaiokalimera.gr και η Ραδιοφωνική εκπομπή ” Η καλή ημέρα από τον Αιγαίο φαίνεται” είναι αρωγοί και θα στηρίξουν με οποιοδήποτε τρόπο μέσα από τα 2 μέσα ενημέρωσης τον αγώνα των κατοίκων της Ανάφης.

Δείτε μέσα από την Εκπομπή της ΕΡΤ Για την Ελλάδα… την Αγανάκτηση των Επιχειρηματιών του Νησιού για την κατάσταση που έως σήμερα επικρατεί.