Μεταφέρουμε αυτούσιο το δημοσίευμα του συνεργάτη μας Σπύρου Μάκαρη με την σημείωση ότι θα πρέπει εκεί στην Νάξο να απομονώσουν κάποιους ακραίους αθλητικούς παράγοντες που επιμένουν να κρατούν ζωντανή μια απαράδεκτη αντιπαράθεση που είδαμε στο παρελθόν, ενώ ουσιαστικά δεν υπάρχει τίποτε που να διατταράσει τις φιλικές σχέσεις των δυό Σωματείων των νησιών μας.

Δυστυχώς η εικόνα του ΑΟ Θήρας που κάνει τον γύρο του διαδικτύου και απεικονίζει τις αθλήτριες του ΑΟ Θήρας να κάνουν προπόνηση σε αίθουσα εστιατορίου στη Νάξο στενοχωρεί και τον πιο αγνό φίλαθλο του Ελληνικού Βόλεϊ, καθώς αποδεικνύει το τριτοκοσμικό επίπεδο του αθλήματος στη χώρα μας.

Σίγουρα, καμία από τις αθλήτριες του ΑΟ Θήρας δεν έχει γυμναστεί ποτέ σε εστιατόριο και πολύ περισσότερο οι ξένες αθλήτριες που θα έχουν μία εμπειρία από την καριέρας τους στην Ελλάδα να την διηγούνται συνοδευόμενη όχι και με τόσο κολακευτικά λόγια.

Όλα αυτά διαδραματίστηκαν κατά την διαμονή του ΑΟ Θήρας στη Νάξο πριν τον αγώνα Κυπέλλου με τον Πανναξιακό ΑΟΝ, καθώς η ομάδα από τη Σαντορίνη έφτασε νωρίτερα στο νησί της Αριάδνης, αλλά όπως φάνηκε εκ του αποτελέσματος, αδίκως, καθώς δεν κατέστη δυνατόν να προπονηθεί.

Ο λόγος που έγινε αυτό; Όπως τονίζουν οι άνθρωποι του ΑΟ Θήρας ζήτησαν εγγράφως και προφορικώς χρόνο προπόνησης από τον γηπεδούχο Πανναξιακό ως είθισται και ορίζει η προκήρυξη για εκτός έδρας αγώνες, αλλά η απάντηση που τους δόθηκε ήταν αρνητική!

Το τραγικό της υπόθεσης έχει να κάνει με το γεγονός ότι το ξενοδοχείο που γυμνάστηκε ο ΑΟ Θήρας είναι ιδιοκτησίας του Δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, ο οποίος όπως ενημερωθήκαμε έλειπε εκτός Νάξου και δεν ήταν ενήμερος για το ντροπιαστικό αυτό γεγονός που αμαυρώνει την εικόνα του δήμου, αλλά και το ευ αγωνίζεσθαι που θα πρέπει να διακατέχει τους παράγοντες και τις ομάδες.

Ο αντιπρόεδρος του ΑΟ Θήρας, Ανδρέας Πατηνιώτης εξέδωσε την ακόλουθη σχετική ανακοίνωση:

Ευχαριστούμε θερμά το ξενοδοχείο Grotta για την όπως πάντα άψογη φιλοξενία και ιδιαιτέρως την Κυρία Νικολέτα και τον Κύριο Δήμαρχο.
Όμως περισσότερο τους ευχαριστούμε που τόσο πρόθυμα μετέτρεψαν όχι μια αλλά δυο φορές το εστιατόριο τους σε προπονητικό χώρο πριν το παιχνίδι για τα προημιτελικά κυπέλλου Ελλάδος με τον Πανναξιακό…!