Μπροστά στο δύσκολο χειμώνα που η κυβέρνηση και τα ΜΜΕ μας προετοιμάζουν να υπομείνουμε, μπροστά στην ακρίβεια και την ενεργειακή φτώχεια που θα ενταθεί με την ακόμα μεγαλύτερη εμπλοκή μας στον πόλεμο, δεν συμβιβαζόμαστε με τα μέτρα-ψίχουλα που εξαγγέλλονται. Δεν θα ζήσουμε με επιδόματα, ούτε θα υπομείνουμε καρτερικά τη «μοίρα» μας.

Δεν θα επιτρέψουμε να υπάρχουν οικογένειες που κρυώνουν μέσα στο ίδιο τους το σπίτι, να ξεπαγιάζουν οι μαθητές την ώρα που θα κάνουν μάθημα. Δεν θα επιτρέψουμε να κοπεί το ρεύμα σε καμιά οικογένεια που δεν μπορεί να πληρώσει. Δεν θα επιτρέψουμε στην κυβέρνηση, τη δημοτική αρχή και σε οποιονδήποτε άλλο να μας οδηγούν στην απόγνωση. Ξέρουμε τον τρόπο! Η οργάνωσή μας, η μαζικοποίηση των σωματείων και των συλλόγων μας, ο αγώνας μας και η κοινή μας δράση είναι η δύναμή μας! Πιάνουμε το νήμα από τους ελπιδοφόρους εργατικούς αγώνες σε όλη την Ευρώπη και δίνουμε μαχητικό και μαζικό παρόν!

Για την ακρίβεια που «ροκανίζει» το εισόδημά μας και την ενεργειακή φτώχεια διεκδικούμε:

  • Δραστική μείωση και πλαφόν στα τιμολόγια ρεύματος και πετρελαίου. Να καταργηθεί η ρήτρα αναπροσαρμογής, το χρηματιστήριο Ενέργειας και ο φόρος για τις ΑΠΕ.
  • Καμιά διακοπή ρεύματος σε όσους δεν μπορούν να ανταποκριθούν στους υπέρογκους λογαριασμούς. Καμία διακοπή ρεύματος και παροχής πετρελαίου στις σχολικές μονάδες.
  • Γενναία μείωση στις τιμές στα βασικά είδη κατανάλωσης. Κατάργηση ΦΠΑ σ’ αυτά τα είδη.
  • Μείωση των δημοτικών τελών τουλάχιστον κατά 50%. Κατάργησή τους για ανέργους, συνταξιούχους, για ευπαθείς ομάδες.
  • Έκτακτη επιχορήγηση στις Σχολικές Επιτροπές.
  • Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις πάνω από τον πληθωρισμό. Κατώτατος μισθός στα 825 ευρώ. Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού. Συλλογικές συμβάσεις εργασίας για όλους τους εργαζόμενους.
  • Κήρυξη ως υποχρεωτικής, της τοπικής κλαδικής σύμβασης σε Επισιτισμό, Τουρισμό κι Εμπόριο, ώστε να ισχύει για όλους τους εργαζόμενους και όλες τις επιχειρήσεις και επαναλειτουργία του Γραφείου Επιθεώρησης Εργασίας που θα ελέγχει τη τήρησή της.
  • Σύγχρονα, εξοπλισμένα και στελεχωμένα σχολεία για όλα τα παιδιά.
  • Εκπόνηση, άμεσα, προγράμματος από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (κυβέρνηση, δημοτική αρχή και εργοδοτικούς φορείς) για το στεγαστικό πρόβλημα των εργαζομένων στο νησί.
  • Να γίνουν δεκτά όλα τα παιδιά στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Για το Γενικό Νοσοκομείο Θήρας:

Συνεχίζουμε και δυναμώνουμε τον αγώνα για πλήρη εξοπλισμό του ΓΝΘ και στελέχωση με μόνιμο προσωπικό πλήρους απασχόλησης, για λειτουργία του με αποκλειστικά κρατική χρηματοδότηση χωρίς καμιά εμπλοκή ιδιωτών με οποιοδήποτε τρόπο, για παροχές υγείας (εξετάσεις, θεραπείες, νοσηλείες), χωρίς περιορισμούς σε όλους με μόνο κριτήριο τις πραγματικές ανάγκες.

Δεν πάει άλλο! Δεν ανεχόμαστε να μας λένε “όποιος δεν προσαρμόζεται πεθαίνει”!

Δεν προσαρμοζόμαστε! Αγωνιζόμαστε να ζήσουμε και να νικήσουμε!

Στις 9 Νοέμβρη απεργούμε μαζικά, κλείνουμε τα μαγαζιά μας,

συμμετέχουμε στην απεργιακή κινητοποίηση,

μαζί με όλα τα σωματεία του νησιού,

στην πλατεία των Φηρών, στις 11.00,

ενάντια στην ακρίβεια, την ενεργειακή φτώχεια και την εμπλοκή της χώρας στον πόλεμο.

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ

ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΘΗΡΑΣ ΝΟΜΟΥ ΚΥΚΛΑΔΩΝ