Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του Δήμου Θήρας, θα λειτουργήσει και τη φετινή σχολική χρονιά (2020-2021), το Κοινωνικό Φροντιστήριο για μαθητές, Δημοτικού,Γυμνασίου και Λυκείου.
Το Κοινωνικό Φροντιστήριο το οποίο για πρώτη φορά άνοιξε την πόρτα του το 2015,φαίνεται να έχει εδραιωθεί ως θεσμός στα πλαίσια της τοπικής κοινωνίας προσφέροντας εκπαιδευτικές υπηρεσίες στα παιδιά που το έχουν περισσότερο ανάγκη.
Όσοι εγγράφονται, πρέπει να πληρούν οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια όπως είναι για παράδειγμα το χαμηλό εισόδημα, τριτεκνία, πολυτεκνία, ανεργία, μονογονεϊκότητα,άτομα ΑμεΑ στην οικογένεια.
Έτσι λοιπόν τα μαθήματα του Κοινωνικού Φροντιστηρίου συνεχίζονται και φέτος, αντλώντας ταυτόχρονα δύναμη από τα αποτελέσματα των μαθητών της περυσινής χρονιάς που πέτυχαν την εισαγωγή τους σε ΑΕΙ της χώρας αλλά και από την εν γένει μεγάλη αύξηση του αριθμού των παιδιών που συμμετέχουν.
Απώτερος σκοπός της δράσης αυτής, είναι η κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών των μαθητών της Σαντορίνης, ώστε να καταστεί εφικτή με αξιοπρεπείς όρους η ισότητα στην πρόοδο και την παρεχόμενη παιδεία.
Οι Ε γ γ ρ α φ έ ς θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2020 και θα διαρκέσουν έως και την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου και θα γίνονται, στην Γραμματεία του Δήμου Θήρας, κατά τις ώρες 11:00 -13:00 το πρωϊ, Δευτέρα έως Παρασκευή (πληροφ.κυρία Σπυριδούλα Βλάχου).
Η λειτουργία όλων των τμημάτων του φροντιστηρίου, στηρίζεται στην ανιδιοτελή διάθεση και προσφορά εκπαιδευτικών, τα μαθήματα είναι ΔΩΡΕΑΝ και θα ξεκινήσουν το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου,τηρουμένων σχολαστικά όλων των απαραίτητων υγειονομικών μέτρων ασφαλείας.