Σημαντικές εξελίξεις στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων στο νησί της Σαντορίνης, σηματοδοτεί η επικείμενη επίσκεψη του Υπουργού Περιβάλλοντος και ενέργειας κ. Κωστή Χατζηδάκη.
Αύριο, 30 Ιουλίου, στη Σαντορίνη καταφθάνουν ο Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γιώργο Λεονταρίτη, προκειμένου σε συνεργασία με το Δήμο Θήρας να προετοιμάσουν την επίσκεψη Χατζηδάκη αλλά και την πιθανή συνεδρίαση του ΦΟΣΔΑ στη Σαντορίνη.
Σύμφωνα με το περιβάλλον του κ. Χατζηδάκη η επίλυση του προβλήματος της διαχείρισης των απορριμμάτων στη Σαντορίνη, αποτελεί για την Κυβέρνηση δέσμευση, καθώς ο Υπουργός κατά την διάρκεια της επίσκεψης του μαζί με τον Πρωθυπουργό είχε επισκεφθεί τη χωματερή και είχε διαπιστώσει ιδίοις όμμασι την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στο χώρο εναπόθεσης των απορριμμάτων στην Καλντέρα.
Σύμφωνα με αποκλειστικές μας πληροφορίες ο κ. Χατζηδάκης έχει ήδη δεχθεί πρόταση για την επίλυση του προβλήματος από στενούς του συνεργάτες, με ΣΔΙΤ, (Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα) και δεν αποκλείεται να ανακοινώσει χρονοδιαγράμματα.
Περισσότερες πληροφορίες και αναλυτικό αποκλειστικό ρεπορτάζ για το θέμα θα διαβάσετε από www.santorinipress.gr αύριο Πέμπτη.