Νέες επιτυχίες παγκόσμιες ξανά, στα εικαστικά και πολιτιστικά δρώμενα για τη νέα γενιά, για τη Σαντορίνη, την Art.t.o.S. (Art Team Of Santorini) και τον Δήμο Θήρας στον παγκόσμιο διαγωνισμό παιδικής ζωγραφικής Kanagawa Biennial World Children Art Exhibition, που διεξάγεται κάθε 2 χρόνια στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Νέες βραβεύσεις και διακρίσεις για 3 παιδιά του νησιού και στη φετινή Μπιενάλε.

 Η νέα γενιά της Σαντορίνης κατάφερε να στείλει σε όλο τον κόσμο ένα ηχηρό μήνυμα ότι συνεχίζει να ονειρεύεται, να ελπίζει και να δημιουργεί παρά τις συνθήκες που βιώνουμε.

Τα παιδιά της Σαντορίνης και μαθητές της Art.t.o.S. (Art Team Of Santorini) με συντονιστές τους εικαστικούς Χρήστο Cesario Αντωνιάδη και Γωγώ Τρυψιάνη και την συνεργασία της Αντιδημάρχου πολιτισμού Σοφία Κίτσου, συμμετείχαν και φέτος στον παγκόσμιο διαγωνισμό παιδικής ζωγραφικής Kanagawa Biennial World Children Art Exhibition, που διεξάγεται κάθε 2 χρόνια στην Ιαπωνία και κέρδισαν πάλι αυτή την φορά 3 μαθητές το Βραβείο Kanagawa.

Από τα 56 έργα μαθητών που έστειλε η Art.t.o.S από τα τμήματα ζωγραφικής -σχεδίου και χειροτεχνίας, η κριτική επιτροπή ξεχώρισε 3 έργα, την ζωγραφιά της Καλλιόπης Λυγνού 7 χρονών, του Φίλιππου Κακούσιου 6 χρονών  και της Σάρας Μπιλατσάι 10 χρονών.

Συνολικά συμμετείχαν παραπάνω από 8.000 παιδιά παγκοσμίως και περίπου 2.000 από 25 χώρες της Ευρώπης. Από την Ελλάδα βραβεύτηκαν μόλις 3 παιδιά τα οποία και τα τρία είναι από την Σαντορίνη και μαθητές της Art.t.o.S.

Ο θεσμός αυτός υπάρχει εδώ και 40 χρόνια, διεξάγεται ανελλιπώς κάθε 2 χρόνια,  απευθύνεται σε παιδιά από 4 έως 15 ετών ενώ υποστηρίζεται και από την Unesco.

Μόλις 15 παιδιά από όλη την Ελλάδα έχουν βραβευτεί στο πέρας των σαράντα χρόνων πορείας του θεσμού και από αυτά τα 15 παιδιά, τα 4 είναι από τη Σαντορίνη καθώς πριν 2 χρόνια και μια ακόμα Σαντορινιά μαθήτρια της Art.t.o.S. βραβεύτηκε με το βραβείο Kanagawa.

Ένα μεγάλο μπράβο στα παιδιά αυτά και στους γονείς τους, όπως και σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν και έκαναν εμάς, τους δασκάλους και όλη την Σαντορίνη περήφανους.

Ακούστηκε η Σαντορίνη για ακόμα μια φορά σε όλο τον κόσμο, μέσα από τις γεμάτες φαντασία εικόνες από την καθημερινότητα των παιδιών, καθώς τα έργα τους θα εκτεθούν σε διάφορα μουσεία αλλά θα τυπωθούν και σε καταλόγους και αναμνηστικά αντικείμενα.

Της επόμενες ημέρες θα έχουμε περισσότερες λεπτομέρειες και πληροφορίες από την γραμματεία και την σελίδα της μπιενάλε για την αποστολή των βραβείων.