«Σάρωσαν» τα πάντα στο πέρασμά τους οι θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι της πρόσφατης κακοκαιρίας «Ωκεανίς» στις Κυκλάδες. Τα νησιά του συμπλέγματος μαστιγώθηκαν ανελέητα από αέρηδες που άγγιξαν τα 10 μποφόρ και επέβαλαν απαγορευτικό απόπλου των πλοίων.

Την Τρίτη 26 Φεβρουαρίου, λίγο μετά την άρση του απαγορευτικού, το πλοίο Blue Star Paros δαμάζοντας τα κύματα έξω από το λιμάνι της Τήνου επιχειρεί να δέσει με ασφάλεια.

Ο καλός όμως ο καπετάνιος του, φάνηκε – όπως λέει κι ο λαός – στη φουρτούνα! Ήταν αυτός που κατόρθωσε με μια θεαματικά εκπληκτική μανούβρα, να προσδέσει επιδέξια το πλοίο στο λιμάνι φέροντας εις πέρας το δύσκολο έργο του.

Οι ιδιαίτερα άγριες καιρικές περιστάσεις που επικρατούν το χειμώνα στα λιμάνια του Αιγαίου μπορεί να είναι εν πολλοίς συνηθισμένες!
Ασυνήθιστη είναι μάλλον, η τεράστια ικανότητα που απαιτείται από τους πλοιάρχους μας που το διασχίζουν καθημερινά υπό αντίξοες συχνά συνθήκες καιρού, έχοντας ως ύψιστη αποστολή τον εφοδιασμό των νησιών μας και την ασφαλή μετακίνηση των νησιωτών.

Πηγή: parianostypos.gr