“ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ”- ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ                    Ρόδος 30.11.20

” Να επιστραφούν οι μειωμενοι συντελεστές Φ.Π.Α. στα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες.

Κατάθεση ψηφίσματος με στόχο την διεκδίκηση  του αιτήματος και την  άρση της αδικίας  που βιώνουν τα νησιά μας από τον Χ.Κόκκινο  στη  συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου  ”

Ψήφισμα που αφορά την άρση της αδικίας και την επιστροφή των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α. στα νησιά μας  κατέθεσε και ζητά να συζητηθεί στη σημερινή(30/11/20  μέσω τηλεδιάσκεψης και ώρα 2.00μμ) συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλιου Νοτιου Αιγαίου ο Χαράλαμπος Κόκκινος Περιφερειακος Σύμβουλος Π.Ε.Ρόδου και επικεφαλής του Συνδυασμού” Πνοή Δημιουργίας Νοτίου Αιγαίου”.

Με δεδομένα  ότι :

-Βιωνουμε  τις  ιδιαίτερες συνθήκες της νησιωτικοτητας  λόγω  μεγαλύτερου κόστους για την μεταφορά αγαθών και των μετακινήσεων μας.

-Εντός των  προσεχων  ημερών θα ψηφιστεί ο προϋπολογισμός του 2021  στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

-Η κυβέρνηση καθημερινά προωθεί μέτρα που στόχο έχουν να αντιμετωπιστούν οι οικονομικές συνέπειες της πανδημίας του covid/19

– Είναι αναγκαίο  να εφαρμοστούν νησιωτικές πολιτικές και ιδιαίτερα στην περιοχή μας που διαχειρίζεται το μεταναστευτικό, έζησε  μια μέτρια έως κακή τουριστική περίοδο  που δημιουργούν ανεργία και φτώχια, οι κατοικοι της βιώνουν διαρκώς  την τουρκική απειλή αλλά με σθένος περιφρουρουν τα σύνορα της Ελλάδος και της Ε.Ε.

-Η επιστροφή των μειωμένων συντελεστών του Φ.Π.Α. είναι αναγκαίο μέτρο που θα τονώσει την αναπτυξιακή πορεία των νησιών μας.

Καλείται η σημερινή κυβέρνηση να ικανοποιήσει το παλλαϊκό αίτημα των νησιωτών μας  που -δυστυχώς- αγνόησαν οι προηγούμενοι κυβερνώντες και -παρα τις υποσχέσεις τους- προχωρησαν στην κατάργηση τους!

Καλούνται και τα όλα   κόμματα του κοινοβουλίου να στηρίξουν το αίτημα μας!

Τέλος ο κ. Κόκκινος ζητά το ψήφισμα που θα εγκριθεί, να κατατεθεί από τον Περιφερειάρχη και διαπαραταξιακη εκπροσώπηση του Περιφερειακού Συμβουλίου , εκπροσώπους της Π.Ε.Δ. Νοτίου Αιγαίου και των φορέων (Επιμελητήρια,Εργατικά Κέντρα κτλ ) στην κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα.

 

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ

Επικεφαλής του Συνδυασμού “Πνοή Δημιουργίας Νοτίου Αιγαίου”/Περιφερειακος Σύμβουλος  Π.Ε. Ρόδου  /Αντιπρόεδρος Εποπτικού Συμβουλίου ΕΝ.Π.Ε.