Χωρίς ίχνος αυτοκριτικής και παραδοχή λαθών και παραλειψεων από τον Περιφερειάρχη  κ. Γ Χατζημάρκο και την Περιφερειακή Αρχή Ν. Αιγαίου, πραγματοποιήθηκε η Ειδική Συνεδρίαση του Περιφερειακου Συμβουλίου Νότιου Αιγαίου(με τηλεδιάσκεψη 8.2.22) που αφορούσε τον απολογισμό δράσεων της για το 2021!

Δυστυχώς ήμασταν στο “ίδιο – κακόγουστο έργο θεατες”!
Ο Περιφερειακοι Σύμβουλοι της Πλειοψηφίας να αλληλοσυγχαίρονται και να  “λιβανίζουν” τον κ. Χατζημάρκο ο οποίος επέλεξε στη δευτερολογία του να λειτουργήσει – και πάλι – διχαστικά και να μην απαντήσει σε πολλά θέματα που θέσαμε.
Δυστυχώς διαπιστώθηκε και σε αυτή την συνεδρίαση, η αποσύνθεση της παράταξης της μειζονος μειοψηφίας του Περιφερειακου Συμβουλίου Ν. Αιγαίου και η μόνιμη στήριξη- “λευκή επιταγή “που δίνουν στην Περιφερειακή Αρχή” ανεξάρτητοι” (!Περιφερειακοι Σύμβουλοι…!

Δεν απαντήθηκαν πολλά  πολιτικά θέματα που αναδείξαμε όπως :

-Αν και πότε θα υπάρξει νέο πρόγραμμα από την Π. Ν. Α. αντίστοιχο της “ΝΗΣΙδΑΣ” (που δεν πέτυχε τους  στόχους της και αποκλείστηκαν από οικονομική ενίσχυση πολλές ΜΜΕ ) και θα δώσει “οξυγόνο” στον επιχειρηματικό κόσμο που υποφέρει!

-Καμία κουβέντα – εν όψει και της έναρξης τουριστικής περιόδου – για την” Γαστρονομική περιφέρεια της Ευρώπης” δηλ. το Ν. Αιγαίο και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και απαιτούν την αρωγή της Περιφερειακής Αρχής Νοτίου Αιγαίου κλάδοι εργαζομένων: στην  εστίαση,  στα ξενοδοχεία, στα Τουριστικά λεωφορεία κτλ

-Δεν αποδέχτηκε ο κ. Χατζημάρκος την πρόταση μας για μεταφορά της έδρας του “Αναπτυξιακού Οργανισμού Περιφέρειας Ν.Αιγαίου Κ2” και του ΦΟΔΣΑ Ν. Αιγαίου (όπου μέχρι σήμερα έχουν να επιδείξουν αναθέσεις σε “συμβούλους ” με λεφτά του δημοσίου  και όχι ουσιαστική παραγωγή έργου για τα νησιά μας) από το Ιστορικό κτίριο του Ελληνικού Προξενείου της Ρόδου σε άλλο κτίριο και τη μετατροπή του σε “Μουσείο Ιστορίας της Δωδεκανησου” (σύμφωνα με την αποφαση του Νομαρχιακου Συμβουλίου Νότιου το 1999)!

-Δεν προσδιορίστηκε  αν και… πότε ξεκινούν οι πτήσεις των υδροπλάνων ενώ η Περιφέρεια Ν Αιγαίου έχει ήδη δαπανήσει αρκετά χρήματα που αφορούν δημιουργία υδατοδρομιων!

-Δεν προτάθηκε κανένα μεγάλο και οραματικό έργο! Δεν απαντήθηκαν επί της ουσίας ερωτήματα που αφορούν τον χρόνο και το κόστος (με χρήματα του δημοσίου) έργων και εγκαινίων – “φιέστα” όπως αυτά που αφορούν τη γέφυρα Μακάρι!

-“Σιωπή” από την ηγεσία της Π. Ν. Α. και για τα μη λειτουργικά rapid test που απέστειλε σε νησιά μας  και την έλλειψη συνεργασίας  με τους ιατρικούς συλλόγους και το νοσηλευτικό προσωπικό των μονάδων υγείας που είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά της πανδημίας!

-“Κουβέντα” από τον κ. Χατζημάρκο και για τον περιβόητο εμβολιασμό του στη Χάλκη που καταδίκασαν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευση στο Ελληνικό κοινοβούλιο.

-Καμία πρόβλεψη για νέες σχολικές αίθουσες και δράσεις που θα βοηθήσουν τον πρωτογενή τομέα (Γεωργία, κτηνοτροφία, αλιεία κτλ)

-Καμία καινοτόμα δράση για τη κλιματική αλλαγή και την Πολιτική Προστασία! Κανένα σχόλιο για τα χιλιάδες στρέμματα καμμένου δάσους στη Ρόδο και στην Πάρο το περασμένο καλοκαίρι!

-Η μη χορήγηση στοιχείων (πάρα τα γραπτά ετοίματα μας) από Εταιρείες της Π. Ν. Α. παραμένει,” θεσπίζονται”  μισθοί σε μέλη των Δ. Σ. (δηλ. σε “ημέτερους” ) και στις περισσότερες έχει αποκλειστεί η συμμετοχή εκπροσώπου της μειοψηφίας του Περιφερειακου Συμβουλίου Νότιου Αιγαίου!

-Πολλές δίκαιες διεκδικήσεις των νησιωτων μας έχουν παραπεμφθεί από την Περιφερειακή Αρχή Νοτίου Αιγαίου στις “καλενδες”(επιστροφή συντελεστών  ΦΠΑ στα νησιά κ.α.).
Η αλαζονικη συμπεριφορά  και απουσία αυτοκριτικής του κ. Χατζημάρκου και της Περιφερειακής Αρχής  γεννούν το ερώτημα :
Νομίζουν ότι διαθέτουν το “αλάθητο του Πάπα”?

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ

-Επικεφαλής του Ανεξάρτητου Περιφερειακου Συνδυασμού” ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ”
-Περιφερειακος Σύμβουλος Π. Ε  Ρόδου
Αντιπρόεδρος Εποπτικου Συμβουλίου ΕΝΠΕ