Την δημοσιογράφο, αρχισυντάκτρια του santorinipress.gr Μαντώ Στουρνάρα επέλεξαν φέτος  οι νέοι του Πύργου, να δώσει  το σύνθημα, προκειμένου να ανάψουν οι χιλιάδες φωτιές που μετέτρεψαν το Πύργο σε ένα απίστευτο ποτάμι φωτιάς, λίγο πριν να ξεκινήσει ο επιτάφιος για την πιο γνωστή σε όλο τον κόσμο διαδρομή του.
Η Μαντώ Στουρνάρα ευχαρίστησε τους νέους που αναβιώνουν κάθε χρόνο το μοναδικό αυτό έθιμο και ευχήθηκε σε όλους καλή Ανάσταση.
Μια μεγάλη κόκκινη φωτοβολίδα , ορατή σε κάθε σημείο του χωριού, είναι “το συνιάλο” κάθε χρόνο για να ανάψουν οι φωτιές στο Πύργο και να φωτίσουν το δρόμο του Επιτάφιου.
Οι νέοι με τις δάδες στα χέρια περιμεναν με αγωνία να δουν τη γνωστή δημοσιογράφο να την ανάβει για να ξεκινήσει να κυλά σιγά σιγά το ποτάμι της φωτιάς  που αγκαλιάζει όλο το Πύργο μας και δίνει την ευκαιρία σε χιλιάδες ντόπιους και επισκέπτες να θαυμάσουν ένα ανεπανάληπτο θέαμα, όχι μόνο στο Πύργο αλλά και σε όλα τα σημεία του νησιού.
Σε όποιον επιτάφιο κι αν βρίσκεσαι τη Μεγάλη Παρασκευή , λίγο πριν τις 9 το βράδυ τα μάτια σου θα στραφούν προς το Πύργο, για να θαυμάσουν την απίστευτη εικόνα.
Και του χρόνου…. Μπράβο στους νέους του Πύργου.