«Αρκετά αμνοερίφια πουλήθηκαν τα Χριστούγεννα, την Πρωτοχρονιά και τις Απόκριες. Συνεπώς, τώρα το Πάσχα δεν θα διατεθούν τόσα όσα πέρυσι», τόνισε, αρχικά, ο Δ. Καπούνης και πρόσθεσε: «Πέρυσι η Ε.Α.Σ. αγόρασε από τους παραγωγούς στα 7,5 ευρώ συν ΦΠΑ. Ωστόσο, λόγω των τεράστιων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι από το κατά πολύ αυξημένο κόστος παραγωγής (λόγω της ακρίβειας σε ζωοτροφές, λιπάσματα, ενέργεια και άλλα πολύτιμα για εκείνους αγαθά), το αρνί και το κατσίκι του νησιού μας θα είναι ακριβότερα».

 

Περισσότερες διευκρινίσεις για την τιμή του ναξιώτικου αμνοεριφίου έδωσε, κατόπιν, ο Γ. Βάβουλας, που υπογράμμισε ότι αυτό θα διατεθεί «στα 9 με 10 ευρώ το κιλό», επισημαίνοντας πως «δεν έχουμε την δυνατότητα να πουλήσουμε σε πιο χαμηλή τιμή, στον καταναλωτή θα είναι πράγματι ανεβασμένη η τιμή, γιατί είναι πολλά και μεγάλα τα κόστη που έχουμε στις πλάτες μας». Επίσης, τόνισε πως, ενώ πέρυσι η Νάξος διέθεσε περίπου 40 χιλιάδες αμνοερίφια, φέτος θα διαθέσει περίπου 35 χιλιάδες.

 

Τέλος, ερωτηθείς εάν έχουν παρατηρηθεί μειώσεις σε καύσιμα και ζωοτροφές, ο Γ. Βάβουλας ήταν σαφής: «Υπάρχουν, αλλά είναι πάρα πολύ μικρές. Είναι δύσκολο να έχουμε κέρδος, έτσι όπως είναι η κατάσταση».