Η βρετανική εφημερίδα αναφέρει ότι ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης επιδιώκει συμφωνία με τη Βρετανία – Στόχος να μην ισχύσει η καραντίνα 14 ημερών για τους Βρετανούς τουρίστες, αν ισχύσει το ίδιο και για τους Έλληνες που φτάνουν στη Βρετανία

Ελπίδα για διακοπές στην Ελλάδα φαίνεται ότι έχουν οι Βρετανοί τουρίστες, που εφόσον ευοδωθούν οι συζητήσεις των Αθήνας – Λονδίνου, δεν θα χρειαστεί να μπουν σε καραντίνα 14 ημερών.

Σύμφωνα με την Daily Mail, η Ελλάδα πρότεινε να μην ισχύσει η καραντίνα για τους Βρετανούς τουρίστες και οι ταξιδιωτικές επιχειρήσεις σχεδιάζουν να ξεκινήσουν πτήσεις από τα μέσα Ιουνίου.

Η Ελλάδα, αναφέρει το δημοσίευμα, βρίσκεται υπό καθεστώς οικονομικής πίεσης, λόγω της εξάρτησή της με τον τουρισμό και οι αρμόδιες αρχές σχεδιάζουν πώς θα γεμίσουν τις άδειες παραλίες και τα ξενοδοχεία.

Ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης είπε στο BBC ότι θα μπορούσε να άρει τις προϋποθέσεις για τους επισκέπτες από τη Βρετανία, ήτοι την 14ήμερη καραντίνα, εφόσον και η Βρετανία πράξει ανάλογα για τους Έλληνες που φτάνουν εκεί.

Η δήλωση έγινε την ώρα που οι υπουργοί εξετάζουν τις «αεροπορικές γέφυρες» του κορωνοϊού, προκειμένου οι ταξιδιώτες να μετακινούνται μεταξύ χωρών χωρίς την ανάγκη καραντίνας όταν η επιδημία είναι υπό έλεγχο.

Η Βρετανία καθιερώνει από τον Ιούνιο 14ήμερη καραντίνα για τους ταξιδιώτες

Πάντως, ο Βρετανός υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς ανακοίνωσε ότι από τον Ιούνιο η χώρα θα καθιερώσει 14ήμερη υποχρεωτική καραντίνα σε όσους φτάνουν. Ωστόσο, βρίσκονται σε εξέλιξη συζητήσεις με χώρες που θα μπορούσαν να εξαιρεθούν από το καθεστώς αυτό στο μέλλον, κάνοντας λόγο για τις «αεροπορικές γέφυρες», μια έννοια που συνήθως σχετίζεται με τις στρατιωτικές πτήσεις πάνω από εχθρικό έδαφος.

Χώρες με μικρότερα επίπεδα μόλυνσης από τον κορωνοϊό, όπως η Αυστραλία, η Νέα Ζηλανδία και η Ελλάδα, θα μπορούσαν να εξαιρεθούν από τους αυστηρούς κανόνες.

Η TUI, η μεγαλύτερη ταξιδιωτική εταιρεία στο Ηνωμένο Βασίλειο, ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει τις διακοπές από τις 14 Ιουνίου, με την επιφύλαξη των ταξιδιωτικών περιορισμών.

Πάντως, εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ είπε ότι το ενδεχόμενο για αεροπορικές γέφυρες είναι μία επιλογή, αλλά δεν έχει συμφωνηθεί σε επίπεδο κυβερνητικής πολιτικής, ενώ υποστήριξε ότι δεν έχουν γίνει συζητήσεις με την ελληνική κυβέρνηση για το ζήτημα.