Από τη μια έχουμε ένα μεγάλο γεγονός, τα 10 εκατομμύρια επιβατών που έχει διακινήσει η Ryanair από την 1η Απριλίου του 2014, από και προς την Αθήνα, μέσω του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών και από την άλλη το γεγονός ότι η αεροπορική εταιρεία έχει μειώσει το πτητικό της έργο στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, θα μεταφέρει αεροσκάφη από την Αθήνα και τα Χανιά, σε βάσεις της στη Γερμανία από την 1η Ιουνίου. Ετσι, η βάση της Ryanair στα Χανιά θα κλείσει, και θα ακυρωθούν οι πτήσεις προς Κατόβιτσε, Μέμινγκεν, Βενετία Τρεβίσο και Βίλνιους. Ωστόσο, θα συνεχίσει τις πτήσεις από Αθήνα προς Μύκονο, Σαντορίνη και Θεσσαλονίκη αυτό το καλοκαίρι, όμως όλα τα υπόλοιπα δρομολόγια εσωτερικού θα ακυρωθούν από 1η Ιουνίου. Οι λόγοι είναι οι αυξημένοι φόροι, αλλά και η αλλαγή στη στρατηγική της εταιρείας, που στοχεύει σε προορισμούς με περισσότερη πληρότητα.

Όσον αφορά τη δραστηριότητα της εταιρείας στην Αθήνα, θα συνδέει την πρωτεύουσα με 24 δρομολόγια αυτόν τον χειμώνα, συμπεριλαμβανομένων 5 νέων δρομολογίων προς Άκαμπα, Κατάνια, Αϊντχόφεν, Μαρακές και Παλέρμο, τα οποία θα μεταφέρουν 2,9 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως. Μάλιστα, η εταιρεία ανακοίνωσε και έκπτωση στους ναύλους μέχρι τις 22 Απριλίου.

Στη χθεσινή εκδήλωση, που διοργάνωσε ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, παρέστη ο πρόεδρος του ΕΟΤ, Χαράλαμπος Καρίμαλης, ο οποίος ανέφερε ότι χρειάζεται να ενδυναμωθούν κι άλλοι προορισμοί, ευχόμενος η εταιρεία να συμβάλλει σε αυτό. Εξάλλου, η Ιωάννα Παπαδοπούλου, διευθύντρια Επικοινωνίας και Μάρκετινγκ του ΔΑΑ, επισήμανε ότι «Η συμβολή της Ryanair στην ταξιδιωτική κίνηση είναι ιδιαίτερα σημαντική.

Με 13 νέους διεθνείς προορισμούς σε σχέση με το καλοκαίρι 2017, η Ryanair συνεχίζει να δραστηριοποιείται δυναμικά στην αγορά μας και τη φετινή θερινή περίοδο, ως αποτέλεσμα και της ιδιαίτερα επιτυχημένης συνεργασίας μεταξύ της εταιρείας και του αεροδρομίου. Συνεχίζουμε να στηρίζουμε τη Ryanair, όπως όλους τους αεροπορικούς συνεργάτες μας, προκειμένου να ενισχύσει ακόμη περισσότερο την επιτυχημένη παρουσία της στην αγορά μας.»

Η Ryanair γιόρτασε τα 4 χρόνια παρουσίας στο αεροδρόμιο της Αθήνας