Καθηλωμένο παραμένει το τελευταίο διάστημα το υγειονομικό αεροσκάφος της Σαντορίνης.
Αν και είναι έτοιμο να πετάξει και να σώσει ζωές δεν χρησιμοποιείται ούτε από το Νοσοκομείο, καθώς δεν υπογράφουν οι γιατροί για να γίνει αεροδιακομιδή, αλλά ούτε τα ιδιωτικά ιατρεία του νησιού, καθώς κατηγορήθηκαν πρόσφατα ότι το χρησιμοποιούν για ίκερδοσκοπικούς λόγους.
Έτσι και ενώ τις τελευταίες μέρες παρουσιάστηκε η ανάγκη να μεταφερθούν τρία (3) περιστατικά στην Αθήνα το ίδρυμα δήλωσε αδυναμία να χρησιμοποιήσει το αεροσκάφος αφού δεν υπήρχε η απαραίτητη υπογραφή γιατρού.
Μάλιστα οι συγγενείς του ενός ενός εκ των ασθενών αναγκάστηκε να πληρώσει ιδιωτικό αεροσκάφος προκειμένου να τον μεταφέρει σε νοσοκομείο της πρωτεύουσάς.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας ο Δήμαρχος Θήρας είναι ενήμερος για τα περιστατικά και μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται να αναλάβει πρωτοβουλία προκειμένου το αεροσκάφος της Σαντορίνης να τεθεί και πάλι στη διάθεση των πολιτών του νησιού.
Σημειώνουμε ότι το υγειονομικό αεροσκάφος μας, εκτός από τις έκτακτες αεροδιακομιδές χρησιμοποιούνταν και για την μεταφορά ασθενών που δήλωναν αδυναμία να μετακινηθούν μετά από μια εγχείρηση στην Αθήνα αλλά και για άλλες περιπτώσεις, όπως για παράδειγμα η μεταφορά ασθενών προκειμένου να κάνουν αιμοκάθαρση όταν προέκυψε ανάγκη κ.α.
Είναι επιτακτική ανάγκη το αεροσκάφος να τεθεί ξανά και ΑΜΕΣΑ στη διάθεση των πολιτών της Σαντορίνης και να σταματήσει η συστηματική απαξίωσή του.
Έσωσε χιλιάδες ζωές στο παρελθόν και μπορεί να σώσει κι άλλες στο μέλλον.