Το λέμε και το γράφουμε καθημερινά. Όποιος οδηγεί με μεγάλες ταχύτητες στο οδικό δίκτυο της Σαντορίνης δεν έχει πλέον πολλές πιθανότητες να φράσει στο προορισμό του.
Οι δρόμοι του νησιού (οι περισσότεροι των οποίων είναι σε κακή κατάσταση) , δεν έχουν κατασκευαστεί για τόσα πολλά οχήματα και με την δόμηση να έχει φτάσει στο ναδίρ και τα χωριά μας ουσιαστικά να έχουν ενωθεί μεταξύ τους, μεγάλη ταχύτητα όλες τις ώρες της ημέρας και της νύχτας σημαίνει σίγουρο ατύχημα.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα ήταν αυτό που έγινε σήμερα , για άλλη μια φορά, εδώ στα Εμπορικά κέντρα του Καρτεράδου:
– Οδηγός με μικρό πούλμαν πέρασε ξυστά από μια οικογένεια επισκεπτών που προσπάθησε να διασχίσει το δρόμο.
Είδαν τον δρόμο άδειο και πήγαν να περάσουν απέναντι, το πούλμαν κατέβαινε από τα Φηρά με υπερβολική ταχύτητα και η ανθρώπινη τραγωδία που θα απασχολούσε τα Αθηναϊκά πάλι κανάλια αποφεύχθηκε την τελευταία στιγμή.
Και δεν είναι η πρώτη φορά που έχουμε τέτοια περιστατικά, τόσο εδώ κοντά σε μας όσο και στην ευθεία Φηρών Πύργου αλλά και σε άλλες περιοχές του νησιού.
Χιλιάδες επισκέπτες πλέον διαμένουν στην ευθεία Φηρών-Πύργου αριστερά και δεξιά σε μεγάλα ξενοδοχεία και κάθε μέρα σημειώνονται ατυχήματα καθώς κάποιοι θεωρούν το δρόμο ταχείας κυκλοφορίας, ενώ είναι πυκνοδομημένος.
Το όριο ταχύτητας 50 χιλιόμετρα , κατοικημένη περιοχή δηλαδή και πείτε μου ποιος τηρεί τον κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας εκεί.
Το ξαναλέμε και το ξαναγράφουμε:
– Πολλές πλέον οι γουρούνες, πολλά τα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα και τα δίκυκλα, πολλά τα μικρά και μεγάλα πούλμαν και οι δρόμοι ακατάλληλοι για υψηλές ταχύτητες.
Η λύση ; μα να συμμορφωθούμε με τον κώδικα Οδικής κυκλοφορίας και όπου χρειάζεται να μπουν ραντάρ, σαμαράκια και ότι μπορεί τέλος πάντων να αποτρέψει όσους γράφουν στα παλιά τους υποδήματα τις ζωές μας, χάριν του κέρδους.
Και είναι καιρός ο Δήμος να ετοιμάσει μια κανονιστική για να μπει ένα τέλος σε ότι ενοικιαζόμενο ή πούλμαν κυκλοφορεί.
Φτάνει πιά, Πρέπει να πατήσουν φρένο στην ανεξέλεγκτη κατάσταση πριν είναι αργά.