Ακρωτήρι Σαντορίνης,
Θα θέλαμε να εκφράσουμε την μεγάλη χαρά και τιμή μας να φιλοξενούμε αυτό το τριήμερο την Δημοτική Χορωδία Κερατέας η οποία είναι γνωστή για τις διακρίσεις της στο παρελθόν.
Η Χορωδία παραβρέθηκε στο νησί μας για να ανεβάσει μια παράσταση με θέμα κομμάτια εκκλησιαστικής μουσικής υπό την διεύθυνση του μαέστρου Αναστάσιου Λαζάρου κατόπιν πρόσκλησης μελών των δημοτικών αρχών της περιοχής μας. Δυστυχώς όμως οι ίδιοι τοπικοί φορείς δεν επιμελήθηκαν επαρκώς την ανάγκη δημοσίευσης της παράστασης και γνωστοποίησης της στο ευρύ κοινό και η προσέλευση του κόσμου ήταν ελάχιστη. Το γεγονός αυτό προκάλεσε θλίψη στα μέλη της Χορωδίας, που έχοντας κάνει ιδιαίτερη προετοιμασία, ταξίδεψαν με πολύ ενθουσιασμό για να παρουσιάσουν το πολύ αξιόλογο έργο τους στην τοπική μας κοινωνία.
Επιπλέον δεν υπήρξε εκπροσώπηση των ίδιων δημοτικών αρχών που είχαν προβεί στην πρόσκληση της Χορωδίας στην παράσταση που δόθηκε το Σάββατο 5/5/18 στο Μέγαρο Γκύζη. Να επισημανθεί πως η παράσταση προοριζόταν αρχικά να λάβει μέρος στην Καθολική Εκκλησία, ο οποίος χώρος είχε αποτελέσει και έμπνευση για την επιλογή του θέματος της παράστασης από μέρους της Χορωδίας. Ωστόσο, η παράσταση άλλαξε τόπο διεξαγωγής και η ενημέρωση της Χορωδίας περί αυτού ήταν αρκετά καθυστερημένη.
Έχοντας παραβρεθεί στην παράσταση, διαπιστώσαμε και οι ίδιοι πως επρόκειτο περί εξαιρετικής δουλειάς και θα θέλαμε να εκφράσουμε την μεγάλη απογοήτευση όχι μόνο των μελών της χορωδίας και του δημάρχου Λαυρίου κ. Δημήτριου Λουκά που τους συνόδευσε αλλά και τη δική μας που η τοπική κοινωνία στερήθηκε τη δυνατότητα να παρακολουθήσει κάτι τόσο μοναδικό επειδή δεν πραγματοποιήθηκαν οι απαραίτητες ενέργειες. Ελπίζουμε στην καλύτερη μέριμνα των τοπικών αρχών σε αντίστοιχη μελλοντική περίσταση.

Kωνσταντίνος Παπαλέξης
General Manager
Hotel Mathios Village

Φωτογραφία του Kostas Papalexis Santorini.

Φωτογραφία του Kostas Papalexis Santorini.

Φωτογραφία του Kostas Papalexis Santorini.