Ο Δήμος Θήρας σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας διοργανώνουν την Κυριακή 27 Μαΐου 2018, εσπερίδα με θέμα «Διαχείριση Καταστροφών, Κινδύνων και Κρίσεων σε περιοχές με ιδιαίτερο Γεωδυναμικό, Περιβαλλοντικό, Πολιτισμικό και Τουριστικό καθεστώς». Η εσπερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Ίδρυμα Λ. & Ε. Μπελλώνια στα Φηρά με ώρα έναρξης στις 20.00 μμ και είναι ανοικτή στο κοινό.
Το πρόγραμμα ομιλιών έχει ως εξής:
19:30 – 20:00
Προσέλευση – εγγραφές
20:00 – 21:00
Χαιρετισμοί
Αναστάσιος – Νικόλαος Ζώρζος, Δήμαρχος Θήρας
Γιώργος Πατούλης, Πρόεδρος ΚΕΔΕ, Δήμαρχος Αμαρουσίου
Γιάννης Καπάκης, Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας
Κεντρική εισήγηση
Καθ. Ευθύμιος Λέκκας, Πρόεδρος Τμήματος Γεωλογίας & Γεωπεριβάλλοντος Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Πρόεδρος ΟΑΣΠ
Η εσπερίδα διοργανώνεται στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Στρατηγικές Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Καταστροφών και Κρίσεων» το οποίο λειτουργεί με την συνέργεια του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης, ενώ παράλληλα τις τελευταίες ημέρες διεξάγεται στη Σαντορίνη το Εντατικό Εφαρμοσμένο Σεμινάριο Πεδίου «SantoProtect 24-28 Μαΐου 2018». Στο τέλος της εσπερίδας θα γίνει απονομή Βεβαιώσεων Επιμόρφωσης στους συμμετέχοντες.