Με αφορμή το άσχημο περιστατικό που συνέβη την Πέμπτη 19 Ιουλίου 2018 στα γραφεία μας στην τοπική τηλεόραση της Σαντορίνης, θέλουμε να δηλώσουμε ότι:

Καταδικάζουμε οποιαδήποτε μορφή βίας, απ’ όπου κι αν προέρχεται. Πιστεύουμε ακράδαντα, ότι ο καλύτερος δρόμος για  τη λύση κάθε προβλήματος είναι ο διάλογος, ή η διατύπωση άποψης μέσω της ελευθερίας έκφρασης του λόγου.

Όπως όλοι γνωρίζετε εδώ και 30 χρόνια από την τηλεόραση και το ραδιόφωνο για το οποίο εργαζόμαστε δεν έχουμε κλείσει μικρόφωνο ποτέ σε όποιον θέλει να τοποθετηθεί επώνυμα για οποιοδήποτε θέμα.
Επιπλέον, η δημοσιογραφική δεοντολογία μας υποχρεώνει να εκφραζόμαστε κόσμια και με ήθος, κάτι το οποίο δεν έχουμε μέχρι σήμερα παραβιάσει. Ο τρόπος με τον οποίο όμως θα τοποθετηθεί ο συνεντευξιαζόμενος καθώς και οι εκφράσεις ή λέξεις που θα χρησιμοποιήσει είναι αποκλειστικά και μόνο δική του ευθύνη. Ο καθένας, αναλαμβάνει την ευθύνη για τις πράξεις και για τα λεγόμενά του.

Δηλώνουμε, ότι θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την ελευθερία του λόγου, τις δημοκρατικές διαδικασίες, και εμείς, ως δημοσιογράφοι θα παλεύουμε για τη μετάδοση της είδησης αυτούσιας, άνευ λογοκρισίας ή παραποίησης.

«Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες» – Βολταίρος

Οι συντελεστές της εκπομπής «Τα νέα της Σαντορίνης και των Κυκλάδων».

Πηγή: neasantorinis.gr