Μετά την κοινή ομόφωνη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Νοτίου Αιγαίου για επαναφορά του καθεστώτος των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά του Ν. Αιγαίου, ο τ. Υφυπουργός Πολιτισμού- Τουρισμού και π. Βουλευτής Δωδεκανήσου Γιώργος Νικητιάδης προέβη στην παρακάτω δήλωση :

« Είναι ιδιαιτέρως σημαντικό το γεγονός ότι έστω και μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα, οι τοπικοί άρχοντες των νησιών μας σε κοινή συνεδρίαση Περιφερειακών Συμβούλων και Δημάρχων, αποφάσισαν να προβάλουν με διεκδικητική διάθεση το μεγάλο θέμα που απασχολεί όλα τα νησιά μας σε σχέση με την επάνοδο στο καθεστώς των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ.

Οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ αποτελούσαν κεκτημένο που καθιερώθηκε για πρώτη φορά από το ΠΑΣΟΚ, διατηρήθηκαν για πολλά χρόνια από το ΠΑΣΟΚ και η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κατάργησε εν μία νυκτί , ενώ η Ν.Δ ουδέν πράττει για να επαναφέρει . Ορθή συνεπώς η πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη και του Προέδρου της ΠΕΔ Ν.Αιγαίου να θέσουν το θέμα στους τοπικούς άρχοντες για να ακουστεί η άποψή τους.

Προκαλεί ωστόσο εντύπωση το γεγονός ότι οι εννέα (9) βουλευτές του Ν. Αιγαίου ( 5 της Δωδεκανήσου και 4 των Κυκλάδων), ενώ εμφανίζονται στις δηλώσεις τους διαπρύσιοι σε σχέση με την επάνοδο των μειωμένων συντελεστών, στην πράξη, ουδέν πράττουν. Ο Βουλευτής λειτουργεί κυρίως στο κοινοβούλιο. Η επάνοδος του προηγούμενου καθεστώτος ΦΠΑ, απαιτεί νομοθετική παρέμβαση. Γιατί, οι αγαπητοί μας εκπρόσωποι στη Βουλή των Ελλήνων δεν συνυπογράφουν μια τροπολογία που θα καταθέσουν σε ένα σχετικό Νομοσχέδιο στη Βουλή ; Γιατί δεν επιδιώκουν να συγκεντρώσουν και υπογραφές από άλλους Βουλευτές ; Οι 22 του ΚΙΝΑΛ θα συνυπέγραφαν με μεγάλη προθυμία. Θα έπρατταν το ίδιο και οι συνάδελφοι τους της Ν.Δ αγαπητοί μου κ.κ Κόνσολα, Υψηλάντη, Παππά , Βρούτση ,και κα Ιατρίδη ; Ο κ. Σαντορινιος θα ζητήσει και τις υπογραφές των συναδέλφων του του ΣΥΡΙΖΑ ;  Δεν θα έπρεπε εσείς οι εννέα (9) βουλευτές μας του Ν.Αιγαίου να αναλάβετε μία πρωτοβουλία με επισκέψεις στον κ. Σταϊκούρα, τον κ. Σκυλακάκη και τον Πρωθυπουργό ; Μήπως υπάρχει δυσκολία στη σύνταξη της τροπολογίας ; Δύο γραμμές χρειάζεται όλες κιόλες. «Στα νησιά του Ν.Αιγαίου επανέρχονται οι συντελεστές ΦΠΑ που ίσχυαν από το 1987 όπως καθιερώθηκαν από το ΠΑΣΟΚ». Τόσο απλό.

Ας δούμε όμως κατάματα το πρόβλημα. Έχετε κύριοι της Ν.Δ το κουράγιο, να συγκρουστείτε με την κομματική σας γραμμή ; Πρέπει να το κάνετε, αν πιστεύετε ότι αποτελεί Εθνικό συμφέρον και έχει αναπτυξιακή εμβέλεια η επαναφορά στο προηγούμενο καθεστώς ; Εσείς θα κρίνετε. Εμείς στο ΚΙΝΑΛ, επανειλημμένως έχουμε θέσει το θέμα. Η αείμνηστη Πρόεδρος μας Φ.Γεννηματά το έθετε πολλές φορές τόσο μέσα στο κοινοβούλιο , όσο και εκτός κοινοβουλίου. Το ζητούμενο είναι εσείς τι θα κάνετε ;  Θα επαναπαυθείτε στις προφάσεις περί δημοσιονομικών δυσκολιών που όπως φαίνεται αποτελούν αβάσιμη δικαιολογία εξαιτίας  του πραγματικού κόστους που δεν υπερβαίνει τα 100 εκατομμύρια ; Μήπως πρέπει να κοιτάξετε λίγο βαθύτερα και ίσως πιο πονηρά για να αντιληφθείτε ότι υπάρχουν συμφέροντα κυρίως οικονομικά, αλλά και γεωγραφικά που αντιδρούν στην επάνοδο στο προηγούμενο καθεστώς ; Ιδού πεδίο δόξης λαμπρόν για όλους σας. Θα το ακολουθήσετε ;