Στα Δημόσια Νοσοκομεία υπηρετούν 4000 Συμβασιούχοι μέσω του ΟΑΕΔ με πλήρη και αποκλειστική απασχόληση. Στο Γενικό Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Νάξου, υπηρετούν αυτή τη στιγμή 17 συμβασιούχοι με το ειδικό αυτό πρόγραμμα των 4000 στην υγεία, σε διάφορες ειδικότητες, οι οποίοι  εργάζονται ανελλιπώς με συμβάσεις που ανανεώνονται από το 2017 μέχρι και σήμερα χωρίς διακοπή. Συμμετέχουν στα προγράμματα εργασίας όλου του 24ώρου, καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Δυστυχώς η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αφήνει το ΕΣΥ να καταρρεύσει εν μέσω πανδημίας. Ακύρωσε την προκήρυξη προσλήψεων που είχε προγραμματίσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, δεν προχώρησε στις αναγκαίες προσλήψεις με την έναρξη της κρίσης, αλλά και δεν φρόντισε για τη μετατροπή των συμβάσεων τόσο των συμβασιούχων ορισμένου χρόνου όσο και των εργαζομένων με προγράμματα του ΟΑΕΔ σε συμβάσεις αορίστου χρόνου.

Οι δεκαεπτά (17) συμβασιούχοι με το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ του Γ.Ν. – Κ.Υ. Νάξου, εργάζονται με πλήρη και αποκλειστική απασχόληση, εκπαιδεύτηκαν, καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, και θα πρέπει οι συμβάσεις τους να μετατραπούν σε συμβάσεις Αορίστου Χρόνου, όπως και όλων των συμβασιούχων στη Δημόσια Υγεία, σύμφωνα και με την πρόσφατη Απόφαση (11-02-2021) του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.

Από την πλευρά μου και ως βουλευτής Κυκλάδων, όπως άλλωστε γνωρίζετε, πάντα ήμουν και θα είμαι στο πλευρό όλων των εργαζομένων. Εκφράζω την υποστήριξή μου στις κινητοποιήσεις σας και θα συνεχίσω να είμαι αρωγός στους δίκαιους αγώνες σας με κάθε πρόσφορο μέσο, με παρεμβάσεις, ερωτήσεις και αναφορές.

ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ, ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΣΑΣ!!!

 

Νίκος Συρμαλένιος                                                                                                         Αθήνα, 10-04-2021

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Κυκλάδων