Καλώ τους νησιώτες με την ψήφο τους στις 26 Μαΐου, να στηρίξουν τη Λαϊκή Συσπείρωση και το ΚΚΕ, που έχει αποδείξει, με τις τροπολογίες και τις προτάσεις νόμων τις οποίες κατάθεσε στη Βουλή, ποιο κόμμα ενδιαφέρεται να υπάρξει πραγματική ανακούφιση των υπερχρεωμένων λαϊκών νοικοκυριών και των μικρών επιχειρηματιών. Με τροπολογία που κατάθεσε στο νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις, το ΚΚΕ προτείνει :  Να διαγραφούν οι τόκοι και προσαυξήσεις για οφειλές στο Δημόσιο μέχρι 20.000 ευρώ.

 Να μειωθεί το χρέος κατά 30% για εισόδημα μέχρι 20.000 ευρώ και κατά 50% για τους ανέργους.

 Να καταργηθούν η εισφορά αλληλεγγύης και το τέλος επιτηδεύματος για εισοδήματα έως 20.000 ευρώ.

 Να διαγραφούν οι τόκοι και προσαυξήσεις για χρέη μέχρι 50.000 ευρώ προς τα ασφαλιστικά ταμεία μη μισθωτών και μέχρι 20.000 ευρώ στον ΟΓΑ

 Να καταργηθεί η εισφορά του κλάδου Υγείας

 Να χορηγηθεί η σύνταξη σε όσους τη δικαιούνται, για οφειλή μικρότερη από 50.000 ευρώ.

 Το χρέος που απομένει να ρυθμίζεται σε άτοκες δόσεις, που δεν ξεπερνούν κατ’ έτος το 5% του εισοδήματος μέχρι 20.000 ευρώ Με άλλη τροπολογία προτείνει:

 Να καταργηθεί η ρύθμιση που προβλέπει μείωση του αφορολόγητου από 9.500 ευρώ σε λιγότερο από 6.000 ευρώ, από 1/1/2020, για μισθωτούς και συνταξιούχους. Αυτές τις προτάσεις, όπως και τις άλλες τροπολογίες και νόμους που κατάθεσε το ΚΚΕ στη βουλή (για επαναφορά του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ για όλα τα νησιά κατά 50%, αυξήσεις των μισθών και συντάξεων, απαγόρευση πλειστηριασμών για πρώτη κατοικία κ.ά.) τις απορρίπτουν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ – ΠΑΣΟΚ.

Αρκετά κράτησε ο εμπαιγμός τους. Τώρα οι νησιώτες με την ψήφο τους υπέρ του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές και της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Περιφέρεια και τους Δήμους θα τους δώσουν την απάντηση που τους αξίζει. Θα εκφράσουν την αντίθεση τους στην αντιλαϊκή πολιτική και θα διεκδικήσουν τα δικαιώματα και το δίκιο τους. 10/5/2019