Με τη Σαντορίνη να οδηγεί την “κούρσα” σε μια τουριστική περίοδο που ξεπέρασε κάθε αισιόδοξη πρόβλεψη, πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Τουρισμού, συνάντηση του Δημάρχου Θήρας Αντώνη Σιγάλα, με τον Υπουργό Τουρισμού κ. Βασίλη Κικίλια, συνοδευόμενος από τους επιστημονικούς συνεργάτες του δήμου μας και τον πρόεδρο του εμποροεπαγγελματικού συλλόγου Θήρας κ. Νίκο Νομικό.
Η συνάντηση που είχε ως αντικείμενο το μέλλον της τουριστικής ανάπτυξης της Σαντορίνης, υπήρξε ουσιαστική και ιδιαίτερα παραγωγική.
Ο Δήμαρχος Θήρας και οι συνεργάτες του παρουσίασαν στον Υπουργό τους κύριους άξονες του Στρατηγικού Σχεδίου, για τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη της Σαντορίνης, όπως έχουν καθοριστεί από κοινού με την κυβέρνηση και σύμφωνα με τις οδηγίες του Πρωθυπουργού.
Έγινε αναλυτική αναφορά στην πορεία των μεγάλων έργων υποδομής (όπως: νέο λιμάνι, μαρίνα, διαχείριση απορριμμάτων, δεύτερη γραμμή τελεφερίκ, οδικό δίκτυο, χώροι στάθμευσης, έργα ύδρευσης αποχέτευσης κ.λ.π.). Ειδική μνεία υπήρξε για το υπό ανάθεση Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο της Σαντορίνης.
Έγινε παρουσίαση των έργων και δράσεων που υλοποιεί ο Δήμος με τη χρηματοδότηση του προγράμματος “Αντώνης Τρίτσης” ή και από δικούς του πόρους (όπως: ηλεκτροκίνηση, ψηφιακή μετάβαση, ανάδειξη πολιτιστικού αποθέματος).
Έγινε ειδική αναφορά στη μελέτη φέρουσας ικανότητας που αποτελεί ένα πολύτιμο εργαλείο στη διάθεση του Δήμου για τον σωστό αναπτυξιακό σχεδιασμό της Σαντορίνης.
Ο Δήμαρχος Θήρας, τόνισε ότι η Σαντορίνη προετοιμάζεται ήδη για το 2022, αναβαθμίζει και εμπλουτίζει το τουριστικό της προϊόν και έχει ως στόχο την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.
Από την τοποθέτηση του κ. Κικίλια ο οποίος είχε ήδη ολοκληρωμένη ενημέρωση και γνώση του Στρατηγικού Σχεδίου της Σαντορίνης (ιδιαίτερα μετά την συνάντηση που προηγήθηκε μεταξύ τους, πριν από ένα μήνα στο υπουργείο Τουρισμού), διαπιστώθηκε ταύτιση απόψεων και στόχων ανάμεσα στο Δήμο και το Υπουργείο Τουρισμού.
Κοινός στόχος είναι ν’ αποτελέσει η Σαντορίνη ένα παγκόσμιο πρότυπο βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης.