Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και στέκεταιΣτους σημερινούς χαλεπούς καιρούς, που η ανθρωπότητα βρίσκεται και πάλι αντιμέτωπη με επικίνδυνες και καταστροφικές απειλές, το βροντερό ΟΧΙ των Ελλήνων απέναντι στο φασίστα εισβολέα το 1940 είναι πιο επίκαιρο από ποτέ.
Αυτό το ηρωικό ΟΧΙ των προγόνων μας έχουμε ιερό χρέος να το αντιτείνουμε διαρκώς απέναντι σε οποιονδήποτε επιβουλεύεται την εθνική μας υπόσταση. Οφείλουμε ως Λαός και ως Έθνος να διατηρούμε πάντα ζωντανή την παράδοση των αγώνων και των θυσιών που διασφάλισαν την εθνική μας επιβίωση και την ύπαρξή μας ως ανεξάρτητου, κυρίαρχου, ισχυρού και σύγχρονου κράτους.
Με ομοψυχία όλοι οι Έλληνες οφείλουμε να θέτουμε ως προτεραιότητα την ενίσχυση της αποτρεπτικής μας ισχύος, την προστασία της Εθνικής μας κυριαρχίας, της εδαφικής μας ακεραιότητας και των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.
Η Ελλάδα είναι κράτος δημοκρατικό και ειρηνικό που ενεργεί πάντα στα πλαίσια του Διεθνούς Δικαίου. Δεν απειλεί ούτε επιβουλεύεται την ανεξαρτησία και την ελευθερία κανενός.
Δεν πρόκειται όμως να επιτρέψει ποτέ και σε κανέναν να αμφισβητήσει τη δική της ανεξαρτησία και εδαφική ακεραιότητα.
Το περήφανο ΟΧΙ και η εποποιία του 1940 θα αποτελούν πάντα πυξίδα και οδηγό της εθνικής μας πορείας.
Το ΟΧΙ του ‘40 θα αποτελεί διαχρονικά εθνικό μας ΝΑΙ στην ειρήνη, την ελευθερία, τη δημοκρατία και την πρόοδο.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΗΡΑΣ
ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΣΙΓΑΛΑΣ