Στην ανάπτυξη της δημιουργικότητας και της φαντασίας των μικρών μαθητών, μέσα από τις σύγχρονες τέχνες και στην επαφή των παιδιών με διαφορετικές μορφές έκφρασης, αφορά το ελπιδοφόρο πρόγραμμα εκπαιδευτικών εργαστηρίων με τίτλο “Σχολικό παράθυρο στην τέχνη” που ξεκίνησε το Σάββατο 30 Οκτωβρίου στο Δημοτικό Σχολείο Ακρωτηρίου.

 

Το πρόγραμμα που τέλει υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και του Δήμου Θήρας και επιχορηγείται από το Υπουργείου Πολιτισμού, περιλαμβάνει σχολικά εργαστήρια για δημοτικά σχολεία, που αγγίζουν την παιδική ευαισθησία και βοηθούν στην ελεύθερη έκφραση συναισθημάτων και ιδεών.

 

Ειδικότερα η αξιόλογη αυτή δράση ακολουθώντας το τρίπτυχο έκφραση – δημιουργία – επικοινωνία, μέσα από την ποίηση, την φωτογραφία και τον αφηγηματικό κινηματογράφο, αξιοποιεί τον ρόλο του παιδιού, εκτός από το μάθημα και την ύλη της κλασσικής εκπαίδευσης, με βιωματική μέθοδο, στην απόκτηση δεξιοτήτων που αντιστοιχούν στην ανάπτυξη της προσωπικότητας, των πνευματικών, ψυχικών και σωματικών δυνατοτήτων, την πληρότητα και την εσωτερική του ισορροπία.

 

Στο Δημοτικό Σχολείο του Ακρωτηρίου που ξεκίνησε το πρόγραμμα, παρουσιάστηκε μέρος του προγράμματος και οι μαθητές συμμετείχαν σε εργαστήρια φωτογραφίας, ποίησης και κινηματογράφησης και υπό την καθοδήγηση των συντελεστών παρουσίασαν το δικό τους έργο.

 

Το ιδιαίτερα αισιόδοξο αυτό εγχείρημα “αγκαλιάστηκε” από το Δήμο Θήρας από την πρώτη στιγμή και απώτερος σκοπός είναι η διεξαγωγή του σε όλα τα Σχολεία των νησιών μας.

 

Η έναρξη του προγράμματος έγινε παρουσία του Δημάρχου Θήρας Αντώνη Σιγάλα, των τριών Αντιδημάρχων κας Σοφίας Κίτσου, κας Καλλιόπης Σιγάλα και κ. Γεωργίου Στεφανάκη καθώς και των Προέδρων των Σχολικών Επιτροπών κ. Ζήση Δρόσου και κ. Δημητρίου Σιγάλα και του Προέδρου του Ακρωτηρίου κ. Γουλιέλμου Μπάικα. Τις δράσεις των μικρών μαθητών που ολοκληρώθηκαν με επιτυχία, κατηύθυναν οι συντελεστές του προγράμματος και οι εκπαιδευτικοί του Δημοτικού Σχολείου Ακρωτηρίου.