Τη Δευτέρα 6 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε η πρώτη απευθείας πτήση της Kuwait Airways στο αεροδρόμιο της Μυκόνου.

 

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της διεθνούς αεροπορικής εταιρείας θα πραγματοποιούνται δύο πτήσεις την εβδομάδα, κάθε Δευτέρα και Τετάρτη, από το Κουβέιτ προς τον Κρατικό Αερολιμένα Μυκόνου «Μαντώ Μαυρογένη».

 

Στο πλαίσιο αυτό, διοργανώθηκε επίσημη υποδοχή με την παρουσία του Δημάρχου Μυκόνου κου Κωνσταντίνου Κουκά, της Βουλευτού της Ν.Δ. κας Κατερίνας Μονογιού και της εντεταλμένης συμβούλου Τουρισμού κας Τόνιας Ανδρονίκου.

 

Στο αεροπλάνο μαζί με τους επιβάτες επέβαινε και ο Πρέσβης της Ελλάδας στο Κουβέιτ, κ. Κωνσταντίνος Πιπερίγκος, η συμβολή του οποίου ήταν καθοριστική για την ολοκλήρωση του εγχειρήματος.

 

Σε σχετική του δήλωση ο Δήμαρχος Μυκόνου, κ. Κωνσταντίνος Κουκάς, τόνισε:

 

«Η απόφαση της Kuwait Airways να πραγματοποιεί δύο πτήσεις την εβδομάδα στο νησί μας αποτελεί άλλη μία νέα και ισχυρή διεθνή συνεργασία που αναδεικνύει τη δυναμική της Μυκόνου ως κορυφαίου διεθνούς τουριστικού προορισμού.

Πρόκειται για μια ουσιαστική ψήφο εμπιστοσύνης στις προοπτικές του νησιού μας, που επισφραγίζει για ακόμη μια φορά πως η Μύκονος συνδέει δύο διαφορετικούς κόσμους, γεφυρώνει λαούς και ενώνει πολιτισμούς.

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Υπουργό Τουρισμού, κ. Βασίλη Κικίλια, αλλά και την εταιρεία Fraport για τη θετική τους συνεισφορά στην ευόδωση αυτής της προσπάθειας.

Η δημοτική μας αρχή θα συνεχίσει με επιμονή και μεθοδικότητα την ανάληψη στοχευμένων πρωτοβουλιών παγκοσμίως με στόχο την ακόμα πιο στενή συνεργασία με διεθνείς προορισμούς.»